Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

STORMHUNTER - Ready for Boarding EP

 


STORMHUNTER - Ready for Boarding EP


G.U.C. / Metal-Store24


Facebook


Όσοι γνωρίζουν το συγκρότημα και τις παλιότερες κυκλοφορίες τους (αν δεν το έχετε κάνει, καλό είναι να τους δώσετε μια ευκαιρία) θα γνωρίζουν την αγάπη που έχουν για τον Γερμανικό heavy/power/speed metal ήχο και ειδικά τους συμπατριώτες τους RUNNING WILD. Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν επιλέχτηκε ο τίτλος της παρούσης κυκλοφορίας τυχαία, αφού αμέσως παραπέμπει στους μεγάλους μουσικούς πειρατές του ήχου μας.


Η τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος ήταν το πολύ καλό «An Eye for an I» πίσω στο 2014. Από τότε πέρασε μια μεγάλη περίοδος που το συγκρότημα σιώπησε δημιουργικά και κάπου προσωπικά θεώρησα ότι είχε σταματήσει να υπάρχει. Με χαρά, λοιπόν, έμαθα ότι δραστηριοποιήθηκαν ξανά δημιουργικά κι αποτέλεσμα αυτής τους της απόφασης είναι το παρόν EP που αποτελείται από 4 συνθέσεις εκ των οποίων η μια είναι διασκευή.


Η κυκλοφορία ξεκινάει με την σύνθεση «Crown Of Creation» το οποίο ξεκινάει με μια μελωδία επηρεασμένη από τους IRON MAIDEN για να εξελιχθεί σε μια καταιγιστική power/speed metal σύνθεση με έντονες αναφορές σε συγκροτήματα όπως τους RUNNING WILD κυρίως, αλλά και τους BLIND GUARDIAN.


Η επόμενη σύνθεση στο δίσκο είναι αυτή με τίτλο «Two Beers (Or Not Two Beers)». Εδώ το συγκρότημα παίζει με την γνωστή ρήση από το θεατρικό  Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την μετατρέπει σε λογοπαίγνιο για το αγαπημένο αλκοολούχο ποτό των Γερμανών και των οπαδών της heavy metal μουσικής. Είναι ίσως η πιο ανάλαφρη – χαβαλετζίδικη σύνθεση του δίσκου όπου για άλλη μια φορά το συγκρότημα πλέκει κλασσικές metal μελωδίες με power/speed metal στοιχεία. Αν και οι ίδιοι μου δήλωσαν ότι δεν αγαπούν ιδιαίτερα τους SKYCLAD, προσωπικά σε αυτή την σύνθεση βρήκα αναφορές σε αυτή την μεγάλη μπάντα.


Η τρίτη σύνθεση με τίτλο «Sharp Invaders» είναι μια κλασσική μελωδική speed/power metal κυκλοφορία με την οποία το συγκρότημα τιμά τις επιρροές του που προέρχονται από την πρώιμη εποχή των HELLOWEEN.


Το «Antisocial» οι περισσότεροι πιθανόν να πιστεύαμε ότι είναι μια σύνθεση των Αμερικανών thrash metallers ANTHRAX. Προς αποκατάσταση της αληθείας, λοιπόν, το τραγούδι αυτό το συνέθεσαν οι Γάλλοι hard rockers TRUST to 1980 και θα το βρείτε στην κυκλοφορία τους με τίτλο «Répression». Θέλοντας, λοιπόν, οι STORMHUNTER να μας το υπενθυμίσουν αυτό, κάνουν κι αυτοί μια διασκευή στο συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιώντας τον γαλλικό στίχο όπως και το πρωτότυπο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν διαπίστωσα μεγάλες διαφορές σε σχέση με την διασκευή των ANTHRAX πλην των στίχων.


Με το EP τους, λοιπόν, οι STORMHUNTER κάνουν ένα πολύ καλό comeback στις studio κυκλοφορίες, αφού σαν συγκρότημα δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν και μας υπενθυμίζουν ότι έχουν ακόμη την ικανότητα να συνθέτουν ενδιαφέρουσες heavy/speed/power metal συνθέσεις στις οποίες μεν κάνουν εμφανείς τις επιρροές τους, αλλά τις φιλτράρουν μέσα από το προσωπικό τους στυλ. Δημιουργούν αν θέλετε συνθέσεις με την μουσική που αγάπησαν και αγαπούν να ακούν οι ίδιοι σαν metal οπαδοί κι αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την παρούσα κυκλοφορία απολαυστική. Metal παιγμένο με ψυχή και πάθος, αυτό θα ακούσετε εδώ.




Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: