Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

MOTHERFASTER – Slower Father



MOTHERFASTER – Slower Father

Independent


Το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα ότι ξεκίνησε σαν μια κακή ιδέα που πάρθηκε μεταξύ των μουσικών που το αποτελούν μετά από κάποιο jam session τους το 2011. Οι δε μουσικοί που αποτελούν το συγκρότημα είναι ο ντράμερ Jim Gkikas (πρώην τραγουδιστής των DOMINATE), ο κιθαρίστας Bill Giannakopoulos κι ο τραγουδιστής – μπασίστας Paminos Giannakopoulos (αμφότεροι μέλη των πολύ καλών AFTER DUSK). Αυτοί, λοιπόν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα μέσω του οποίου θα αναδείκνυαν την «βρώμικη» μουσική τους πλευρά. Το 2015 κυκλοφόρησαν το πολύ δυνατό ντεμπούτο τους με τίτλο «Motherfaster» και τώρα, μετά από 4 περίπου χρόνια χτυπούν ξανά με την παρούσα δουλειά.

Το να κυκλοφορήσεις ένα πολύ καλό δίσκο στην αρχή της καριέρας σου ως συγκρότημα είναι κάτι συνηθισμένο. Το ζητούμενο πάντα είναι αν θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Οι MOTHERFASTER, λοιπόν, χωρίς να βιαστούν, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν, χωρίς υπερβολή, ένα εξίσου καλό άλμπουμ με την πρώτη τους κυκλοφορία.

Ο δίσκος σε προδιαθέτει ευχάριστα από το πρώτο κιόλας τραγούδι, το οποίο έχει μια έντονη αίσθηση άγριας δύσης για να δώσει την θέση του στο «Abused in the garden of love» το οποίο προσωπικά μου θύμισε κάτι από RUNNING WILD στην βασική του μελωδία. Το «Shotgun Blast» έχει έντονη rock ‘n’ roll διάθεση και αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των MOTORHEAD. Το «Bull on a Parachute» σαν τίτλος περιγράφει αρκετά καλά τα βαριά riff που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη σύνθεση, η οποία είναι βουτηγμένη στον ήχο των BLACK SABBATH. Το «Crocoblues» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνύπαρξη της heavy metal μουσικής με τα blues. To «Kamikaze Rider» έχει πάλι μια δόση από MOTORHEAD, αλλά και κάτι από τις προσωπικές δουλειές του OZZY.  Στο «Snitches Get Stitches (I Smell a Rat)» το hard rock συναντάει το heavy metal. Ακολουθεί το «Evil Eye Removal» που ναι η πιο μελωδική σύνθεση της κυκλοφορίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια όμορφη ανεμελιά. Το «Sinnerman» είναι διασκευή σε παραδοσιακό αφροαμερικάνικο τραγούδι το οποίο οι MOTHERFASTER μεταμορφώνουν σε μια πολύ εντυπωσιακή κι άκρως εκφραστική hard rock/heavy metal σύνθεση.

Τι παραπάνω να γράψει κανείς γι’ αυτή την πολύ καλή κυκλοφορία που μας προσφέρουν για άλλη μια φορά οι MOTHERFASTER. Μια κυκλοφορία που διαθέτει φρεσκάδα, όμορφες ιδέες και φυσικά το απαιτούμενο πάθος που χρειάζεται ο heavy metal ήχος. Θα περιμένω με αγωνία να κυκλοφορήσουν τον δίσκο και σε μορφή CD μιας και αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμος μόνο σε digital μορφή για κατέβασμα από την ιστοσελίδα bandcamp του συγκροτήματος. Στα συν του δίσκου και η φωνή του Paminos που για μένα προσωπικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο Έλληνας Ozzy Osbourne.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: