Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

IRON WILL – Life Is Your Labyrinth



IRON WILL – Life Is Your Labyrinth

Independent


Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλοι ότι σε διάφορα είδη μουσικής και ειδικότερα σε αυτό του heavy metal ήχου μια τάση αναβίωσης της αισθητικής της δεκαετίας του 80. Υπάρχουν στην κυριολεξία αμέτρητες μπάντες που παίζουν 80’s metal, αλλά δεν το κάνουν όλες το ίδιο πετυχημένα. Θα μου πείτε ότι κατά πόσο είναι κάτι πετυχημένο ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό και θέμα γούστου και φυσικά δεν διαφωνώ σε αυτό καθόλου. Προσωπικά, πάντως, εκτιμώ εκείνα τα συγκροτήματα που χρησιμοποιούν τις επιρροές τους με σκοπό να δημιουργήσουν έναν δικό τους ήχο κι όχι απλά να τις αναπαράγουν.

Οι IRON WILL μας συστήνονται με το ντεμπούτο τους «Life Is Your Labyrinth» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018. Παρόλο που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 2018, το συγκρότημα έχει ιδρυθεί από το 2000 κι αποτελείται από έμπειρους μουσικούς όπως ο Rich Berte, ο Eli Firicano κι ο Alec Firicano που τους γνωρίσαμε σε συγκροτήματα όπως οι RAVAGE, SEAX και STEEL MAID.

Ο ήχος του συγκροτήματος διακρίνεται για τις μελωδίες του και τον απλό αλλά και ουσιαστικό τρόπο που δομεί τα τραγούδια του. Οι επιρροές τους προέρχονται κατά κύριο λόγο από το κίνημα του NWOBHM και πιο συγκεκριμένα τους IRON MAIDEN, αλλά έχουν επίσης έντονα στοιχεία του αμερικάνικου metal ήχου και κάποιες στιγμές θυμίζουν και RUNNING WILD, όταν επιλέγουν να παίξουν γρήγορα όπως το τραγούδι με τίτλο «Conquer On» που ανοίγει το δίσκο. Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει σε κάποια τραγούδια στον δίσκο και κάποια punk rock αισθητική, αλλά αυτό θα το κρίνεται κι εσείς.

Γενικά ο δίσκος των IRON WILL είναι ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα με αρκετή ποικιλία στα τραγούδια που συμπεριλαμβάνει, τα οποία όμως έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη του συγκροτήματος για τον 80’s metal ήχο. Ίσως μια από τις πιο χτυπητές αδυναμίες της κυκλοφορίας να είναι η φωνή του τραγουδιστή Tony “The Metal Duke” Canillas, ο οποίος πολλές φορές ακούγεται άχρωμος κι άτονος και παραπέμπει πιο πολύ σε τραγουδιστή punk rock συγκροτήματος.

Νομίζω ότι οι φίλοι του κλασσικού heavy metal ήχου θα βρουν εδώ αρκετές καλές στιγμές που θα τους συγκινήσουν μιας και το άλμπουμ φτιάχτηκε από μουσικούς που παίζουν αυτό που τους αρέσει, όπως και οι ίδιοι δηλώνουν.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: