Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

BROWNBEAST – El Camino De Acero



BROWNBEAST – El Camino De Acero

Independent


Συχνά την καλή μουσική την ανακαλύπτεις τυχαία. Αφορμή για να ακούσω τον συγκεκριμένο δίσκο ήταν η δημοσίευση κάποιου φίλου σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης κι ο τίτλος του άλμπουμ ήταν ένα δυνατό κίνητρο μιας και στα Ελληνικά μεταφράζεται ως «ο δρόμος του ατσαλιού». Πιο metal τίτλο δύσκολα να βρεις. Πιστεύω σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Οι BROWNBEAST, λοιπόν, είναι από εκείνα τα συγκροτήματα που παίζουν την μουσική που τους αρέσει από την ψυχή τους. Δεν κάθονται να πολυσκεφτούν αν θα είναι πρωτότυπο αυτό που θα παίξουν. Αρκεί να βγαίνει από την ψυχή τους και να το γουστάρουν. Αυτή ακριβώς την αίσθηση μου έδωσε, τουλάχιστον εμένα, η παρούσα κυκλοφορία τους.

Μουσικά οι Ισπανοί κινούνται στον χώρο του heavy/power metal ήχου με επιρροές από την Ευρωπαϊκή metal σκηνή. Οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από τις όμορφες και ευκολομνημόνευτες μελωδίες, οι οποίες υποστηρίζονται από στιβαρά ρυθμικά μέρη. Επίσης έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα lead και solo μέρη της κιθάρας. Γενικά ο ήχος τους είναι αρκετά ξεσηκωτικός και σε σημεία επικός.

Οι επιρροές τους προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, RUNNING WILD, HELLOWEEN και φυσικά τους συμπατριώτες τους, τους TIERRA SANTA. Ως προς τους τελευταίους δε έχουν και το κοινό ότι χρησιμοποιούν Ισπανικό στίχο στα τραγούδια τους.

Το «El Camino De Acero» δεν είναι κάτι καινούριο στον χώρο του heavy/power metal ήχου, αλλά είναι μια κυκλοφορία που μας προσφέρει καλοπαιγμένο και υψηλής ποιότητας heavy metal δοσμένο με φρεσκάδα και βγαλμένο μέσα από την ψυχή των μουσικών που αποτελούν τους BROWNBEAST. Έχει, δηλαδή, όλα εκείνα τα στοιχεία που μου αρέσει να ακούω στο συγκεκριμένο ήχο. 


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: