Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEZZA F. - A Shelter from Existence



TEZZA F. - A Shelter from Existence

Broken Bones Records/Silverstream Records


Οι  TEZZA F. είναι το solo project του μουσικού Filippo Tezza από την Βερόνα της Ιταλίας. Ενός μουσικού που όπως αποδεικνύεται από τις συμμετοχές του σε διάφορες μπάντες, πρώην μέλος των SOUL GUARDIAN και SHARDS OF FEAR, νυν τραγουδιστής των CHRONOSFEAR και κιθαρίστας των EMPATHICA, είναι ένα ανήσυχο και ιδιαίτερα δημιουργικό πνεύμα. Μέσα, λοιπόν, σε όλες τις παραπάνω συμμετοχές του καταφέρνει να βρει χρόνο για το προσωπικό του συγκρότημα τους TEZZA F.  και να κυκλοφορήσει το 2017 το δεύτερο άλμπουμ τους που θα σας παρουσιάσω εδώ.

Ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η μουσική του συγκροτήματος είναι ο power metal ήχος, όπως διαμορφώθηκε στην Ευρώπη με κάποια ίσως ψήγματα από τον Αμερικάνικο ήχο επίσης. Παρόλα αυτά, οι TEZZA F. δεν είναι το τυπικό ευρωπαϊκό power metal συγκρότημα, μιας και στις δομές των συνθέσεων του θα βρείτε τόσο progressive όσο και symphonic metal στοιχεία. Χαρακτηριστικό της μουσικής τους είναι η μελωδία, αλλά και τα δυναμικά ρυθμικά μέρη. Όλες οι συνθέσεις έχουν μια θεατρική – δραματική δομή.

Αν θα έπρεπε να συγκρίνω τους TEZZA F. με κάποια γνωστά ονόματα του μουσικού ιδιώματος που υπηρετούν, τότε θα έλεγα ότι είναι κοντά σε συγκροτήματα όπως οι ANGRA, LABYRINTH, KAMELOT και HELLOWEEN.

Κλείνοντας θα έλεγα ότι το «A Shelter from Existence» είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ένα καλοδουλεμένο άλμπουμ με βάθος και ποικιλία που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φίλους του Ευρωπαϊκού power metal.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: