Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ARCANE TALES – Legacy Of The Gods



ARCANE TALES – Legacy Of The Gods

Broken Bones Records/Silverstream Records


Πριν από λίγες ημέρες σας είχα παρουσιάσει την δεύτερη δισκογραφική δουλειά των ARCANE TALES με τίτλο «Sapphire Stone Saga» που κυκλοφόρησε το 2017. Η παρούσα δουλειά είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των ARCANE TALES, η οποία κυκλοφόρησε το 2018.

Το συγκρότημα, που ουσιαστικά είναι το one man project του μουσικού Luigi Soranno, μουσικά κινείται στο είδος του συμφωνικού power metal ήχου με στιχουργική θεματολογία εμπνευσμένη από την λογοτεχνία της ηρωικής φαντασίας και του φανταστικού διηγήματος κατ’ επέκταση. Είναι το είδος μουσικής που έκαναν ευρέως γνωστό οι συμπατριώτες τους οι RHAPSODY.

Ηχητικά το «Legacy Of The Gods» συνεχίζει από εκεί που μας άφησε η προηγούμενη κυκλοφορία του συγκροτήματος που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στο στυλ. Συνεχίζουν να αποδίδουν καλοπαιγμένο euro power metal το οποίο μπολιάζουν με συμφωνικά μουσικά στοιχεία που έχουν μια αίσθηση soundtrack επικής χολιγουντιανής ταινίας. Η πιο ουσιαστική διαφορά της παρούσας κυκλοφορίας με την προηγούμενη του συγκροτήματος είναι ότι αυτή είναι πιο άμεση, επιθετική και σκοτεινή, εκεί που η προηγούμενη έδινε έμφαση στην δημιουργία ατμόσφαιρας.

Το «Legacy Of The Gods» δεν είναι κάτι το καινοτόμο στον ήχο του συμφωνικού power metal ήχου, αφού μένει πιστό στους κανόνες αυτού, αλλά είναι μια κυκλοφορία που δημιουργήθηκε από έναν μουσικό που αγαπάει το είδος αυτό και έτσι έχει μια φρεσκάδα που το κάνει να ακούγεται πολύ ευχάριστα και δεν στερείται τις καλές στιγμές. Δύσκολο να πείσει έναν μη οπαδό του είδους να ασχοληθεί μαζί του, αλλά από την άλλη όσοι λατρεύουν το είδος εδώ θα βρουν ακόμη μια αξιόλογη κυκλοφορία επικού συμφωνικού power metal.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: