Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ MASSIMO CANFORA - Create Your Own Show



MASSIMO CANFORA - Create Your Own Show

Ghost Record Label


Πάντοτε θαύμαζα τους ανθρώπους με ταλέντο, αλλά εκτιμώ ακόμη περισσότερο εκείνους που δεν επαναπαύονται μόνο σε αυτό τους το χάρισμα, αλλά προσπαθούν να το εξελίξουν και να το βελτιώσουν συνεχώς. Επίσης, είναι μεγάλη ευλογία να μπορείς να συνδυάσεις το ταλέντο και την εργατικότητα με την δημιουργία και την φαντασία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Ιταλός βιρτουόζος κιθαρίστας Massimo Canfora διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρίσματα.

Ο τίτλος του άλμπουμ του που στα ελληνικά μεταφράζεται ως δημιούργησε το δικό σου σόου είναι ενδεικτικός της δημιουργικής «τρέλας» του καλλιτέχνη. Είναι ένας μουσικός που έχει την άνεση να μεταπηδά από το ένα μουσικό στυλ στο άλλο, κάνοντας αυτή την μετάβαση με έναν τρόπο εμπνευσμένο και φυσικό. Δεν ξενίζει, δηλαδή, τον ακροατή.  Σίγουρα η βασική επιρροή και σημείο αναφοράς του Massimo είναι η rock, hard rock και metal μουσική, την οποία όμως μπολιάζει και με στοιχεία από blues, jazz μέχρι και pop. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί ένα πολυσύνθετο και ποικιλόμορφο ηχητικά άλμπουμ το οποίο όμως είναι εύληπτο ακόμη και από τον ακροατή, τον οποίο δεν διαθέτει καμιά γνώση μουσικής θεωρίας.

Ο δίσκος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι instrumental και κινείται στην παράδοση που δημιούργησαν σπουδαίοι κιθαρίστες όπως ο Steve Vai και ο Joe Satriani, χωρίς να του λείπουν και αναφορές στο 70’ς hard rock ήχο όπως διαμορφώθηκε από συγκροτήματα όπως οι DEEP PURPLE και URIAH HEEP.  Τις επιρροές του όμως αυτές, ο Massimo δεν τις αναπαράγει, αλλά τις χρησιμοποιεί σαν τον καμβά πάνω στον οποίο δημιουργεί τις δικές του συνθέσεις.

Εν ολίγοις πρόκειται για μια προσεγμένη κυκλοφορία που έχει τις καλές στιγμές της και ακούγεται πολύ ευχάριστα κι από κοινό που δεν διαθέτει μουσικές γνώσεις. Πέραν της υψηλής τεχνικής κατάρτισης των καλλιτεχνών που συμμετέχουν εδώ στα συν θα έβαζα και την καθαρή και δυνατή παραγωγή, αλλά και το πολύ όμορφο εξώφυλλο που φέρνει στο νου κάτι από παιδική ταινία φαντασίας.

Παραστατιδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: