Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TENSOR - The Collector



TENSOR - The Collector

Independent/Demo 2018


Κάποτε το να κυκλοφορείς demo και να το μοιράσεις όσο το δυνατόν σε περισσότερο κόσμο προκειμένου να γίνει γνωστή η μουσική σου ήταν ο κανόνας στην metal σκηνή. Με τα χρόνια βέβαια, η εξέλιξη της τεχνολογίας έδωσε την δυνατότητα στους μουσικούς να δημιουργούν κυκλοφορίες μεγάλης διαρκείας σχετικά οικονομικά και με καλή ποιότητα. Το γεγονός αυτό συν τις άπειρες δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο σε αυτούς να διαδώσουν την μουσική τους οδήγησε φυσιολογικά σε μαρασμό του φαινομένου δημιουργίας demo κυκλοφοριών.

Οι Βέλγοι TENSOR το 2018 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά που είναι το εν λόγω demo που περιλαμβάνει τις εξής 2 συνθέσεις: «The Collector» και το «The End of Apprehension». Πέραν του ότι είναι κάτι σπάνιο να κυκλοφορείς demo στις ημέρες μας, προσωπικά μου δημιούργησε και μια νοσταλγική διάθεση και με έκανε να θυμηθώ τις εποχές που ανέφερα παραπάνω.
  
Το demo ξεκινάει με το τραγούδι που έχει δώσει και το τίτλο σε αυτό, δηλαδή το «The Collector». Αυτό ξεκινάει με μια μελωδία κλασσικού heavy metal με σαφείς αναφορές στους IRON MAIDEN, το οποίο όσο εξελίσσεται γίνεται πιο επιθετικό, θυμίζοντας τον μελωδικό thrash metal ήχο των KREATOR των προσφάτων χρόνων. Μια σύνθεση πολύ καλά δομημένη, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή από τις πρώτες νότες. Η δεύτερη σύνθεση με τίτλο «The End of Apprehension» είναι πιο επιθετική και άμεση. Υπάρχει κι εδώ η μελωδία που καθιστά τη σύνθεση ευκολομνημόνευτη, αλλά τα riff είναι πιο επιθετικά και κινούνται κάπου μεταξύ σύγχρονου μελωδικού thrash και death metal ήχου.

Με τις 2 αυτές συνθέσεις τους οι TENSOR εμφανίζονται σαν ένα συγκρότημα με ταλέντο, καλοδουλεμένο και πάνω από όλα με ξεκάθαρη εικόνα του που θέλει να κινηθεί μουσικά και ικανότητα να το πετύχει αυτό. Επίσης θα σταθώ και στα επιθετικά φωνητικά του Kenny Molly που ακούγονται σαν ένας συνδυασμός του Mille Petrozza (KREATOR) και του Mikael Stanne (DARK TRANQUILLITY).

Κλείνοντας θα επισημάνω ότι πρόκειται μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά όπου οι φίλοι του σύγχρονου μελωδικού thrash και death metal ήχου αξίζει να προσέξουν και να υποστηρίξουν.

Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: