Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GIORDANO FORLAI – Orso Bianco



GIORDANO FORLAI – Orso Bianco

Umclamileposipocztowisky Prod


Μπορεί να είμαστε ένα heavy metal webzine, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είμαστε επίσης άνθρωποι δεκτικοί στο να ακούσουμε και να παρουσιάσουμε μουσική πέραν αυτής που αγαπάμε. Φυσικά, η μόνη μας ανησυχία, όταν παρουσιάζουμε κάτι που δεν ανήκει ξεκάθαρα στον χώρο της heavy metal μουσικής, είναι κατά πόσο θα αποδώσουμε μια δίκαιη περιγραφή αυτού.

Ο Ιταλός μουσικός Giordano Forlai σίγουρα δεν ανήκει στον χώρο του σκληρού ήχου, ενώ μετά βίας μπορεί να θεωρηθεί σε κάποιες στιγμές του ως αμιγώς ροκ μουσικός. Δεν νομίζω, όμως, ότι τον πολυενδιαφέρει. Ακούγοντας τον δίσκο του που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως «Λευκή Αρκούδα» μου έδωσε την εντύπωση ότι δίνει έμφαση στην μελωδία και την δημιουργία ατμόσφαιρας που να ταιριάζει και με τους στίχους των τραγουδιών του. Οπότε αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί μουσική που είναι αμάλγαμα διαφόρων ειδών.

Η ακρόαση του δίσκου προσωπικά μου ήταν πολύ ευχάριστη και κατά ένα περίεργο τρόπο οικεία. Πιστεύω ότι άνθρωποι της γενιάς μου κάπου θα άκουσαν εκεί στα 80’ς Ιταλική ποπ και ροκ μουσική, καθώς και θα είναι εξοικειωμένοι με μουσικούς όπως ο Lucio Dalla. Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς μου έφερε στο νου η παρούσα κυκλοφορία του Giordano Forlai, η οποία, προσέξτε, δεν αντιγράφει αλλά χρησιμοποιεί ως όχημα αυτή τη νοσταλγική διάθεση προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της μοναδικό ηχοτόπιο.

Ο Giordano Forlai στο «Orso Bianco» συνδυάζει με τρόπο φυσικό σχεδόν μαγευτικό διάφορα είδη μουσικής, όπως ποπ, ροκ, φολκ αλλά ακόμη και τζαζ. Όλα αυτά, όπως, προανέφερα με έναν τρόπο λειτουργικό που βοηθούν το κάθε τραγούδι να αφηγηθεί την δική του ιστορία.

Προσπαθώντας, λοιπόν, να σας δώσω μια εικόνα του τι θα ακούσετε είναι ανέφικτος ο παραλληλισμός του παρόντος μουσικού με κάποια γνωστά ονόματα, οπότε και με κάθε επιφύλαξη, θα έλεγα ότι ο Giordano Forlai έχει επιρροές από μουσικούς όπως οι GENESIS, ο LUCIO DALLA, αλλά κι ο BRYAN ADAMS.

Σίγουρα ο δίσκος «Orso Bianco» δεν θα περιμένατε να παρουσιαστεί εδώ, φαντάζομαι ούτε κι ο καλλιτέχνης που τον δημιούργησε θα το περίμενε αυτό, αλλά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ όμορφη κυκλοφορία, η οποία διαθέτει ποιότητα και αν κάποια στιγμή στην ζωή σας ακούσατε καλλιτέχνες που ανέφερα παραπάνω, τότε σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: