Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

SILENT WINTER - Empire of Sins

 


SILENT WINTER - Empire of Sins


Pride & Joy Music


Facebook


Οι SILENT WINTER είναι ένα συγκρότημα που υπάρχει από το 1995. Για την ακρίβεια ιδρύθηκε το 1995 κι ο πρώτος κύκλος ζωής του ολοκληρώθηκε το 2001. Στην πρώτη αυτή περίοδο ύπαρξής του το συγκρότημα κυκλοφόρησε 2 demo με τίτλους «Silent Winter» (1995) και «War Of An Angel» (1997). Για 17 χρόνια το συγκρότημα παρέμεινε ανενεργό, αλλά το 2018 επανήλθε με το EP «The War Is Here» για να ακολουθήσει το 2019 το ντεμπούτο τους με τίτλο «The Circles of Hell». Το συγκρότημα φαίνεται ότι σε αυτή την δεύτερη περίοδο ύπαρξής του βρήκε ένα σταθερό line-up που αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει με μεγαλύτερη σιγουριά στο μέλλον. Εν έτη 2021, λοιπόν, οι SILENT WINTER είναι έτοιμοι να μας συστηθούν με την 2η ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά που φέρει τον τίτλο «Empire of Sins».


Το συγκρότημα επιλέγει να κινηθεί στον ήχο του heavy/power metal. Ακούγοντας, δε, την παρούσα κυκλοφορία γίνεται σαφές στον ακροατή ότι οι SILENT WINTER αγαπούν τον Ευρωπαϊκό power metal ήχο και δη αυτόν της Γερμανικής σκηνής. Δεν νομίζω ότι μπορούν να αρνηθούν ότι συγκροτήματα όπως οι HELLOWEEN και GAMMA RAY αποτελούν από τις κύριες εμπνεύσεις τους. Όταν δε μπαίνουν στα χωράφια του κλασσικού heavy metal ήχου, τότε οι IRON MAIDEN επιρροές τους φωνάζουν δυνατά παρόν. Φυσικά ο δίσκος τους έχει και μια έντονο κιθαριστικό χαρακτήρα που μου θύμισε συγκροτήματα όπως τους δικούς μας FIREWIND και ίσως τους STRATOVARIUS.


Όπως είναι γνωστό σε όλους η τέχνη εμπνέεται από την τέχνη και δεν υπάρχει παρθενογένεση. Έτσι, λοιπόν, και οι SILENT WINTER με όχημα τις ως άνω επιρροές τους δημιουργούν τις δικές τους 8 συνθέσεις (το «Leave a Light On» είναι διασκευή τραγουδιού της  Belinda Carlisle) που έχουν προσωπικότητα και φρεσκάδα χωρίς να αναμασούν ιδέες των επιρροών τους. Πρόκειται περί 8 συνθέσεων που επιτυγχάνεται μια ισορροπία μεταξύ μελωδίας και δυναμικών riffs. Στοιχεία που προσωπικά αναζητώ σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες και γι’ αυτό αγαπώ τον heavy/power metal ήχο.


Το συγκρότημα ακούγεται πολύ δεμένο και οι μουσικοί δείχνουν να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Την πολύ καλή δουλειά τους αναδεικνύει η παθιασμένη κι άκρως παραστατική φωνή του Mike Livas που δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται κάθε metal συγκρότημα για να το προσέξεις.


Έχοντας, λοιπόν, ακούσει τις προηγούμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος, μπορώ να πω ότι στην δεύτερη αυτή δουλειά τους ακούγονται ακόμη πιο εμπνευσμένοι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ικανότητες τους, πιο ώριμοι και φυσικά παθιασμένοι. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει τους φίλους του συγκροτήματος με το παραπάνω και φυσικά θεωρώ ότι θα προσελκύσει και νέους ακροατές. Για τον γράφοντα, έτσι πρέπει να ακούγεται το power metal, μελωδικό, δυναμικό, ουσιαστικό και χωρίς πολλά φρου φρου κι αρώματα που κουράζουν τον ακροατή. Μια κυκλοφορία διαφήμιση για την ελληνική metal σκηνή.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: