Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

MANDRAGORA SCREAM – Nothing But The Best

 


MANDRAGORA SCREAM – Nothing But The Best


Music For The Masses


Homepage


Ομολογώ ότι δεν είμαι μεγάλος οπαδός του λεγόμενου ατμοσφαιρικού/gothic metal ήχου, διότι αν ήμουνα, οι MANDRAGORA SCREAM σίγουρα θα ήταν ένα συγκρότημα που θα είχα τουλάχιστον ακουστά. Η μπάντα ξεκίνησε την καριέρα της στην Ιταλία το 1997 και τα 2 πρώτα άλμπουμ της τα κυκλοφόρησε στην τότε ανερχόμενη Nuclear Blast. Από το 2001 που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της η μπάντα έχει καταγράψει μια σημαντική κι άξια προσοχής δημιουργική πορεία μέχρι και σήμερα. Μάλιστα με αφορμή τα εικοστά γενέθλια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, το συγκρότημα μέσω της νέας τους εταιρίας κυκλοφορεί τον παρόντα δίσκο που είναι μια συλλογή από τις καλύτερες συνθέσεις τους μέχρι σήμερα και όχι μόνο.


Όπως καταλαβαίνετε η θεματολογία του συγκροτήματος πρέπει να είναι ανάλογη με το ύφος της μουσικής του, οπότε δεν νομίζω να περιμένει κανείς χαρούμενες και αισιόδοξες ιστορίες. Αν θέλετε κάτι τέτοιο θα ακούσετε euro power metal. Εδώ το συγκρότημα εμπνέεται από τους βαμπιρικούς μύθους και αφηγείται ιστορίες σκοτεινές, μελαγχολικές για ψυχές καταραμένες που με απόγνωση αναζητούν λίγο φως στη ζωή τους γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα το αποκτήσουν (μα πως τα γράφω έτσι). Ναι η μουσική των MANDRAGORA SCREAM διαθέτει αυτή την δραματικότητα και την επικοινωνεί με πολύ λειτουργικό τρόπο στον ακροατή.


Η μουσική τους πέραν των κυρίαρχων ατμοσφαιρικών gothic metal στοιχείων διαθέτει κι ένα έντονο industrial ύφος που δίνει στις συνθέσεις μια έξτρα δυναμική. Το συγκρότημα διαθέτει προσωπικότητα στον ήχο του και δεν μπορώ να πω ότι μου θύμισαν κάτι συγκεκριμένα. Θα παρατηρούσα μόνο ότι σε όλες σχεδόν τις συνθέσεις του αιωρείται μια SISTERS OF MERCY αισθητική χωρίς, όμως, να καπελώνει το προσωπικό ύφος της μπάντας.


Η παρούσα κυκλοφορία, λοιπόν, προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος τον ήχο του συγκροτήματος, αλλά είναι επίσης ελκυστική και για τους φίλους της μπάντας. Διαθέτει πέραν των γνωστών συνθέσεων τους, 2 προηγουμένως ακυκλοφόρητα τραγούδια με τίτλο «Jeanne DArc» και «Spiritual Leadin’». Επίσης θα βρείτε τις συνθέσεις με τίτλο «The Devils Owns My Heart», «In The Dark» και «Baby Blue» που είναι οι καινούριες δημιουργίες του συγκροτήματος και θα ενσωματωθούν στη νέα τους δισκογραφική δουλειά που είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει περί τα τέλη του 2022. Κατόπιν όλων των παραπάνω νομίζω ότι η παρούσα κυκλοφορία προσφέρει πολλά κίνητρα σε κάποιον να την αποκτήσει, ειδικά αν αρέσκεται σε αυτό το στυλ μουσικής. Καλή απόλαυση.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: