Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

DARK REDEEMER – Into The Deep Black

 


DARK REDEEMER – Into The Deep Black


Blasphemous Records


Facebook


Οι DARK REDEEMER που μας έρχονται από το Μπέργκαμο της Ιταλίας είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2018. Ένα νεοσύστατο συγκρότημα θα λέγαμε που όμως κουβαλάει πίσω του τεράστια εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι DARK REDEEMER προήλθαν μετά την διάλυση των ALEPH που από το 1998 μέχρι το 2018 κυκλοφόρησαν μεταξύ άλλων και 3 μεγάλης διάρκειας δίσκους. Τώρα, αν αναρωτηθείτε γιατί τα ίδια μέλη αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα στο συγκρότημα, η απάντηση βρίσκεται στο ότι με τους DARK REDDEMER θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους ALEPH. Συγκεκριμένα, όπως, οι ίδιοι δηλώνουν η μουσική τους σήμερα θέλουν να είναι πιο άμεση σε σχέση με τον προοδευτικό ήχο που χαρακτήριζε τους ALEPH. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά θεωρώ την απόφασή τους ορθή, διότι όταν θέλεις να ακολουθήσεις μια διαφορετική κατεύθυνση μουσικά καλό είναι να το κάνεις υπό νέο όνομα.


Ο δίσκος με τίτλο «Into The Deep Black» είναι το ντεμπούτο του συγκροτήματος, ο οποίος έρχεται στον τρίτο χρόνο ύπαρξης αυτού. Μουσικά η μπάντα κινείται στον χώρο του ακραίου metal και θα έλεγα ότι διαθέτει ποικιλία επιρροών. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως death metal συγκρότημα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι έχουν στοιχεία κι από τον πρώιμο black/thrash metal ήχο.


Αυτό είναι λογικό, αφού η μπάντα ούτως ή άλλως ομολογεί ότι θέλει να δημιουργήσει έναν παλιομοδίτικο ήχο επηρεασμένο από συγκροτήματα όπως οι πρώιμοι OBITUARY, MORBID ANGEL, AUTOPSY, DISMEMEMBER, ENTOMBED και CELTIC FROST. Σε αυτές τους τις επιρροές εγώ θα προσέθετα επίσης κι αυτές από BATHORY της προ epic metal εποχής τους και φυσικά τους SLAYER. Η μουσική τους, λοιπόν, είναι πρωτόλεια, ακατέργαστη, άμεση κι επιθετική. Μέσα, όμως, σε αυτή την τραχύτητα του ήχου τους κάνουν εμφανείς και τις ικανότητές τους σαν μουσικοί που παρουσιάζονται εξαιρετικά δεμένοι κι αρκούντως τεχνικοί σε κάποια από τα κιθαριστικά solo που εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους.


Στην πρώτη τους δουλειά οι DARK REDEEMER μας προσφέρουν παλιάς σχολής death metal με πολλά black  και thrash metal στοιχεία και το πράττουν με έναν τρόπο γεμάτο φρεσκάδα, δυναμισμό και πάθος. Προφανώς δεν είναι μόνο σύμπτωμα του heavy/power metal ήχου αυτή η επιστροφή στις ρίζες, αλλά υπάρχει και σε άλλα ιδιώματα της metal μουσικής, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη των μουσικών για επιστροφή στις ρίζες του ήχου μας προκειμένου να εμπνευστούν από αυτές και να δημιουργήσουν μουσική που τουλάχιστον θα διαθέτει φρεσκάδα. Νομίζω ότι οι DARK REDEEMER το καταφέρνουν αυτό πολύ καλά στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: