Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

SCORCHER - Radio Silence

 


SCORCHER - Radio Silence


Independent


Facebook


Από τις Σέρρες γνωρίζω 2 metal συγκροτήματα, τα οποία και τα 2 κινούνται σε υψηλά επίπεδα ποιότητας. Σήμερα θα μιλήσουμε για τους SCORCHER, οι άλλοι στους οποίους αναφέρομαι είναι οι RIFFOCITY που αξίζει να ψάξετε και να ακούσετε.


Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο «Systems of Time» που όλως παραδόξως είναι η μόνη που δεν έχω ακούσει από το εν λόγω συγκρότημα και δεν διαθέτω στην συλλογή μου. Περίεργο πως μου διέφυγε η συγκεκριμένη. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα από την τελευταία κυκλοφορία της μπάντας, αυτή σκέφτηκε να κυκλοφορήσει το single με τίτλο «Radio Silence» για να κρατηθούν και οι ίδιοι σε φόρμα, αλλά και να μας υπενθυμίσουν ότι είναι ακόμη εδώ.


Στην κυκλοφορία αυτή θα βρείτε 2 νέες συνθέσεις, ήτοι τα τραγούδια με τίτλο «Radio Silence» και το «(No Need to Know) The Future». Στις συνθέσεις τους αυτές το συγκρότημα δείχνει 2 διαφορετικές όψεις του ήχου τους, χωρίς όμως αυτές να ακούγονται ανομοιογενείς, αφού στην ουσία φέρουν την μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος. Η πρώτη, λοιπόν, σύνθεση με τίτλο «Radio Silence» αναδεικνύει την αγάπη της μπάντας για το U.S. heavy/power metal ήχο. Ανοίγει με μια ωραία μελωδία που κολλάει κατευθείαν στο νου του ακροατή για να εξελιχθεί σε μια δυναμική σύνθεση με αρκετά τεχνικά στοιχεία και θα έλεγα ότι κάποιες στιγμές φλερτάρει και με progressive metal φόρμες. Επίσης, θα έλεγα ότι το κιθαριστικό ύφος, αλλά και η όλη σύνθεση μου έφερε στο νου τον σπουδαίο Andy LaRocque, αλλά αυτό είναι καθαρά η δική μου υποκειμενική άποψη. Η δεύτερη σύνθεση με τίτλο «(No Need to Know) The Future» έχει μια πολύ έντονη NWOBHM αισθητική. Πρόκειται για μια πιο άμεση σύνθεση, η οποία μου έφερε στο νου συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN και οι RAVEN. Αυτή, ίσως, να μου αρέσει λίγο περισσότερο.


Θα ήθελα να σταθώ και στους στίχους των τραγουδιών. Προσωπικά τους θεωρώ εξίσου σημαντικούς με την μουσική. Στο τραγούδι «Radio Silence», αν το αντιλαμβάνομαι καλά, οι στίχοι έχουν να κάνουν με το θέμα του κατά πόσο ελεύθεροι είμαστε και επίσης ότι η παθητικοποίηση της κοινωνίας μας αποτελεί απειλή για την ελευθερία μας κι εν τέλει την ίδια μας τη ζωή. Σκοτεινοί στίχοι που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η σύνθεση με τίτλο «(No Need to Know) The Future» θέτει ένα φιλοσοφικό ερώτημα στον ακροατή. Αλήθεια θα θέλατε να μάθετε το μέλλον σας, αν συναντούσατε κάποιον που το γνωρίζει; Και προσωπικά μου αρέσει πως χειρίζεται το θέμα η μπάντα εδώ και θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερο να μαθαίνουμε από τα σφάλματά μας και να βελτιωνόμαστε παρά να αναρωτιόμαστε συνεχώς το τι θα φέρει το μέλλον για μας.


Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Καλώς οι SCORCHER κυκλοφόρησαν το single αυτό που διαθέτει ποιότητα, όμορφες ιδέες και δείχνει ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε υψηλή δημιουργική φόρμα. Μια κυκλοφορία που έχει λόγο ύπαρξης και σίγουρα θα αφήσει ικανοποιημένο όποιον την τιμήσει.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: