Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ARMORED SAINT - Punching the Sky

 


ARMORED SAINT - Punching the Sky


Metal Blade Records


Homepage


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τι να γράψεις για τους ARMORED SAINT και την ιστορία τους, όταν όλα έχουν ειπωθεί και γραφτεί γι’ αυτούς. Ένα συγκρότημα που αν δεν έχετε ακούσει ή αν συναντάται το όνομά του για πρώτη φορά εδώ σημαίνει ότι μάλλον είστε τουρίστας στην metal μουσική. Πάντως οι περισσότεροι «ειδικοί» και ιστορικοί του ήχου μας συμφωνούν ότι πιθανόν οι άγιοι να είναι από αυτά τα συγκροτήματα που άξιζαν περισσότερη προσοχή στα 80’ς από ότι έλαβαν, βάσει της ποιότητας των κυκλοφοριών τους. Εν πάση περιπτώσει αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια και γενικά δεν με ενθουσιάζουν τέτοιου είδους μοιρολατρικές συζητήσεις.


Ας έρθουμε, λοιπόν, στο παρόν. Οι ARMORED SAINT δεν το έβαλαν κάτω και σε τακτά χρονικά διαστήματα μας προσφέρουν νέες κυκλοφορίες. Μάλιστα το θετικό με αυτούς είναι ότι κυκλοφορούν νέα δουλειά όταν αισθάνονται έτοιμοι κι όταν νιώθουν ότι έχουν να προσφέρουν κάτι καλό στο κοινό τους. Έτσι η νέα τους δουλειά «Punching the Sky» έρχεται μετά από 5 χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο τους με τίτλο «Win Hands Down».


Δεν υπάρχουν εκπλήξεις σε αυτή την κυκλοφορία από την άποψη του που βαδίζει ηχητικά το συγκρότημα. Παραμένει πιστό στον ήχο του όπως ξεκίνησε στα 80’ς. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να δημιουργούν κλασσικό μελωδικό heavy metal, το οποίο όμως δεν αναμασάει ιδέες του παρελθόντος, αλλά έχει φρεσκάδα και δυναμισμό. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση, ίσως, σε σχέση με το 80’ς παρελθόν τους είναι ότι η μπάντα έχει μια πιο έντονη hard rock προσέγγιση στις συνθέσεις της. Θα έλεγα μάλιστα ότι όταν κινούνται στον χώρο του hard rock δείχνουν να είναι έντονα επηρεασμένοι από τους LED ZEPPELIN. Φυσικά την επιρροή τους αυτή την φιλτράρουν μέσα από τον δικό τους προσωπικό στυλ. Επίσης δεν λείπουν στον δίσκο και μερικές πιο ανάλαφρες – εμπορικές στιγμές αμερικάνικου hard rock όπως η σύνθεση με τίτλο «Lone Wolf».


Οι ARMORED SAINT, λοιπόν, μας δίνουν ακόμη μια καλή κυκλοφορία που σέβεται το ποιοτικό παρελθόν τους. Μπορεί ο δίσκος να μην έχει τις μεγάλες στιγμές των κυκλοφοριών τους στα 80’ς, αλλά από την άλλη έχει ποικιλία και καλές στιγμές που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θα απογοητεύσουν με την καμία τους οπαδούς τους. Οπότε, μιας και μιλάμε για αγίους, όσοι πιστοί προσέλθετε…. 



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: