Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

FRANKENSHRED - Electric Axe Attack



FRANKENSHRED - Electric Axe Attack

Killer Metal Records


O Johnny Frankenshred ανήκει σίγουρα σε εκείνους τους ήρωες της underground metal σκηνής που ενώ είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και ικανός, σε κάνει να απορείς γιατί δεν χαίρει μεγαλύτερης αναγνωρίσεως στον χώρο αυτόν. Σε κάθε περίπτωση με την metal μουσική ασχολείσαι γιατί την αγαπάς κι όχι για να αποκομίσεις χρήμα και φήμη. Έτσι, λοιπόν, κι ο Johnny Frankenshred συνεχίζει απτόητος να κάνει αυτό που αγαπά. Να δημιουργεί, δηλαδή, heavy metal μουσική είτε με τα συγκροτήματα που συμμετέχει όπως τους U.S. metallers COMMANDMENT  και EXILED είτε με τις προσωπικές του δουλειές που φέρουν το όνομα του.

Το «Electric Axe Attack» είναι το 5ο προσωπικό άλμπουμ του Johnny Frankenshred και κυκλοφορεί από την ίδια εταιρία που κυκλοφόρησε και το τελευταίο άλμπουμ του άλλου συγκροτήματός του, τους EXILED. Επίσης αξίζει να σημειώσω ότι αυτή η κυκλοφορία έρχεται μετά από 10 χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο του με τίτλο «Cauldron of Evil».

Μια πρώτη ουσιαστική διαφορά της συγκεκριμένης κυκλοφορίας σε σχέση με την προηγούμενη είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν συμμετοχές στην κάθε σύνθεση, αλλά υπάρχει σταθερό line-up. Με λίγα λόγια υπάρχει μια καλύτερη ομοιογένεια που συναντάς σε κυκλοφορίες συγκροτημάτων. Πέραν αυτού στην παρούσα κυκλοφορία τα τραγούδια δεν είναι υπερφορτωμένα με σολαρίσματα και επίδειξη κιθαριστικών ικανοτήτων, αλλά έχουν την αμεσότητα που χρειάζεται ο κλασσικός heavy metal ήχος. Βεβαίως, ένας κιθαρίστας με τις ικανότητες του κ. Frankenshred είναι αδύνατον να μην επιδείξει το ταλέντο του, αλλά εδώ το κάνει με τρόπο ουσιαστικό. Με αποτέλεσμα να δίνει στις συνθέσεις του δίσκου την απαιτούμενη λεπτομέρεια. 
  
Επίσης στα θετικά της κυκλοφορίας είναι ότι υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις με αποτέλεσμα να ακούγεται αυτή πολύ ευχάριστα. Θα ακούσετε λοιπόν τραγούδια που ακούγονται σαν ένας ευχάριστος συνδυασμός των JUDAS PRIEST με τον «βρόμικο» ήχο των MOTORHEAD, όπως είναι το «Hard fast and loud», επικές συνθέσεις με σαφείς αναφορές στον DIO και τους MANOWAR, όπως είναι το «Godz of metal», συνθέσεις με περίεργες και πρωτότυπες δομές όπως το «Born to die» και φυσικά δεν λείπουν και οι αναφορές στους IRON MAIDEN και τον ήχο του NWOBHM όπως είναι η σύνθεση «Demon attack». Επίσης δεν λείπει και η δωδεκάλεπτη ορχηστρική σύνθεση με τίτλο «Electric axe attack» όπου οι μουσικοί οργιάζουν και αποδεικνύουν τις ικανότητές τους.

Και από πλευράς στίχων ο δίσκος παρουσιάζει πλουραλισμό που ναι χαρακτηριστικός για τον heavy metal ήχο. Θεματολογικά, λοιπόν, θα συναντήσετε στίχους που μιλούν για το metal τρόπο ζωής, για στάση ζωής και φυσικά για ιστορίες τρόμου – φαντασίας.

Επίσης θα ήθελα να σταθώ στην φωνή του Roland Ledesma που προσωπικά μου άρεσε και πιστεύω ότι ταιριάζει στις συνθέσεις της παρούσας κυκλοφορίας. Μου άρεσε, γιατί η χροιά της φωνής του ακούγεται σαν ένας συνδυασμός μεταξύ DIO και David Wayne (METAL CHURCH κ.λπ.).

Νομίζω, ότι από τα παραπάνω έγινε κατανοητό του τι θα ακούσετε περίπου από την παρούσα κυκλοφορία. Πρόκειται για καλοπαιγμένο κιθαριστικό U.S. heavy metal που οι φίλοι του είδους σίγουρα θα το εκτιμήσουν.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: