Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GLORYFUL – Cult Of Sedna



GLORYFUL – Cult Of Sedna

Massacre Records


Οι «ένδοξοι» από τη Γερμανία είναι μια τίμια και εργατική μπάντα. Η ύπαρξη τους ξεκίνησε κάπου το 2010 και ήδη έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν μαζί με την παρούσα δουλειά τους 4 στούντιο άλμπουμ.

Πέραν του ότι παραμένουν συνεπείς στον ήχο τους, επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συνεχίζουν να γράφουν στίχους που αφορούν την Sedna. Πρόκειται για την θεά της θάλασσας σύμφωνα με τη μυθολογία των Εσκιμώων Ινουίτ (της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά). Δεν μπορείτε να πείτε, είναι μια αρκετά πρωτότυπη θεματολογία που δεν συναντάμε συχνά στον heavy metal ήχο.

Όπως ανέφερα παραπάνω οι GLORYFUL είναι ένα τίμιο, εργατικό αλλά κυρίως κατασταλαγμένο συγκρότημα. Ουδέποτε είχαν την διάθεση να καινοτομήσουν ή να επαναπροσδιορίσουν τον ήχο της μουσικής που ακούμε. Απεναντίας θέλουν να φτιάξουν τραγούδια εμπνευσμένα από την μουσική που τους αρέσει.

Όντας Γερμανοί κινούνται μουσικά στο πεδίο του heavy/power metal ήχου όπου η μελωδία ισορροπεί με τα στιβαρά και δυναμικά ρυθμικά μέρη. Σε αυτή την συνταγή προσθέστε και τα ωραία κιθαριστικά lead και solo μαζί με την σκληροτράχηλη και παθιασμένη φωνή του Johnny la Bomba και έχετε μια καλή εικόνα του τι προσφέρουν μουσικά οι GLORYFUL. Με λίγα λόγια Γερμανικό heavy/power metal που τρέφει μεγάλο σεβασμό στους ACCEPT, αλλά συγγενεύει ηχητικά με συγκροτήματα όπως οι GRAVE DIGGER, PARAGON και οι DRAGONSFIRE.

Προσωπικά γράφοντας ο ήχος και το στυλ των GLORYFUL είναι αυτός που μιλάει περισσότερο στην καρδιά μου όταν κάνουμε λόγο για heavy metal και αν και γνωρίζω ότι δεν είναι πρωτότυποι, δεν μπορώ να μην τους γουστάρω, γιατί είναι παθιασμένοι, ειλικρινείς και γράφουν τραγούδια που θα παίξεις δυνατά, θα τραγουδήσεις μαζί τους και με φίλους και φυσικά θα «χτυπηθείς» ανελέητα. 4η κυκλοφορία και δεν με έχουν απογοητεύσει ούτε μια φορά… Ελπίζω να έρθουν κι από Ελλάδα κάποια στιγμή.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: