Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ FALLEN LIVES - Architect of grief



FALLEN LIVES - Architect of grief

Independent


Τους FALLEN LIVES από την Θεσσαλονίκη τους είδα για πρώτη φορά σε μια συναυλία στο Eightball πριν από κανα 2 χρόνια, αν θυμάμαι καλά. Ήταν ένα συγκρότημα με καλή σκηνική παρουσία, αλλά μου έδινε την εντύπωση ότι «πάλευε» με τις επιρροές του, χωρίς να έχει κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει να παίξει.

Η καινούρια τους δουλειά με τίτλο «Architect of grief» κυκλοφόρησε το 2018 και έρχεται μετά από 6 χρόνια από το ντεμπούτο τους με τίτλο «Fallen Leaves». Μέσα, λοιπόν, σε αυτά τα 6 χρόνια το συγκρότημα φαίνεται να έχει ωριμάσει μουσικά, να έχει φιλτράρει τις επιρροές του μέσω των προσωπικών του στοιχείων και κυρίως να έχει κατασταλάξει για το τι ακριβώς θέλει να δημιουργήσει μουσικά.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια δουλειά σύγχρονου heavy metal ήχου όπου οι FALLEN LIVES παντρεύουν με μαεστρία το κλασσικό heavy metal ήχο με στοιχεία από thrash metal αλλά και κάποια nu metal. Στον ήχο τους θα βρείτε επιρροές από συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, PANTERA, BLACK SABBATH αλλά και τους DISTURBED, BOBAFLEX, και τους TRIVIUM, δοσμένες μέσα από το δικό τους προσωπικό στυλ.

Το άλμπουμ στιχουργικά είναι concept και όπως το ίδιο το συγκρότημα δηλώνει έχει θεματολογία παραπλήσια με αυτή του “Crimson Idol” των WASP.

Κλείνοντας την παρουσίαση θα έλεγα ότι οι FALLEN LIVES παρουσιάζουν εδώ μια πολύ ώριμη δουλειά που προσφέρει ποικιλία ακουσμάτων, αλλά και συναισθημάτων στον ακροατή και κυρίως δείχνουν ότι έχουν βρει τον ήχο τους. Μια δουλειά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη μιας και κινείται σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: