Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DAWN AHEAD – A Trip Of Violence EP



DAWN AHEAD – A Trip Of Violence EP

Independent


Οι DAWN AHEAD δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Γερμανό κιθαρίστα και συνθέτη Thomas Wolf και τον Κολομβιανό μπασίστα Alfonso "Pocho" Mejia. Το 2012 συμπλήρωσαν το συγκρότημα οι επίσης Γερμανοί Jan Bechtlof (ντράμερ) και Chrischaan Wilsberg (φωνητικά). Θα μπορούσαμε να πούμε αστειευόμενοι ότι έχουμε μια σχεδόν Γερμανική μπάντα. Το 2014 κυκλοφόρησαν το  πρώτο τους EP που φέρει σαν τίτλο το όνομα του συγκροτήματος και 4 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν την δουλειά που θα σας παρουσιάσω εδώ. Το συγκρότημα, ήδη, δουλεύει στη δημιουργία του πρώτου τους μεγάλης διαρκείας δίσκο που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2019.

Το EP  με τίτλο «A Trip Of Violence» αποτελείται από 6 συνθέσεις, οι οποίες μουσικά κινούνται στον χώρο του thrash metal. Βέβαια, το συγκρότημα δεν αρκείται μόνο στο να παίζει thrash metal καθώς μπολιάζει τον ήχο του με στοιχεία τόσο speed metal όσο και κλασσικού metal σε στιγμές θα έλεγα.

Καταφέρνουν να ακούγονται στις συνθέσεις τους παλιομοδίτικοι, αλλά συνάμα και σύγχρονοι. Αυτό τους βγαίνει πολύ φυσικά και είμαι βέβαιος ότι ο ήχος τους θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο φίλων της παλιάς σχολής του ήχου αυτού, όσο και των πιο σύγχρονων τάσεων του.

Προσωπικά θα έλεγα ότι ο ήχος των DAWN AHEAD έχει έντονη Αμερικάνικη επιρροή, χωρίς όμως να αμελούν να κάνουν κι αναφορά στον thrash metal ήχο που δημιουργήθηκε στην χώρα τους. Θεωρώ ότι συγκροτήματα όπως οι πρώιμοι METALLICA, OVERKILL, TESTAMENT, αλλά και KREATOR έχουν σημαντική επίδραση στον τρόπο που δομούν και συνθέτουν τα τραγούδια τους. Επίσης τα φωνητικά πέραν των κλασσικών thrash metal γίνονται αρκετές φορές ακραία, ενώ είναι στιγμές που μου θύμισαν και τον Warrel Dane (SANCTUARY, NEVERMORE).

Μια πολύ καλή κυκλοφορία που παρουσιάζει ποικιλία στις συνθέσεις της από ένα συγκρότημα που ξέρει τι θέλει να παίξει και το αποδίδει με πάθος και επαγγελματισμό. Οι φίλοι του ήχου πρέπει να τιμήσουν την κυκλοφορία αυτή.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: