Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

RUTHLESS HORDE - Demo Anthology 1989-1991

 


RUTHLESS HORDE - Demo Anthology 1989-1991


Stormspell Records


Facebook


Η metal σκηνή των Η.Π.Α. είναι τεράστια και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά συγκροτήματα στην δεκαετία του 80 όπου κυκλοφόρησαν αξιόλογα demo τα οποία για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Ευτυχώς, όμως, που στην εποχή μας υπάρχουν ακόμη εταιρίες που αναδεικνύουν τέτοιους χαμένους θησαυρούς όπως στην περίπτωση των RUTHLESS HORDE όπου η Stormspell Records αποφάσισε να κυκλοφορήσει σε ένα CD τα demo τους που δημιούργησαν το 1989 και 1991.


Αυτό που μπορώ να πω για το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι ότι πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη ηχητικά μπάντα που δεν μπορείς να κατατάξεις απόλυτα σε ένα συγκεκριμένο είδος. Για να καταλάβετε στις 7 συνθέσεις που θα ακούσετε εδώ υπάρχουν στιγμές όπου το συγκρότημα κινείται στα χωράφια του ακραίου thrash metal όπως μας το πρωτοσύστησαν συγκροτήματα σαν τους SLAYER, DARK ANGEL, και POSSESSED, αλλά κι άλλες που είναι κοντά στον επικό heavy metal ήχο που φέρουν μια έντονη επιρροή από τους τεράστιους MANILLA ROAD. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ως προς τις επικές metal διαθέσεις τους είναι συνθέσεις όπως «The Forgotten Dead» και «Shadows of Death».


Ηχητικά επίσης έχει γίνει καλή επεξεργασία στα demo της μπάντας με αποτέλεσμα να μην κουράζουν τον ακροατή, αλλά να κινούνται σχεδόν στα υψηλά επαγγελματικά στάνταρ ανάλογων κυκλοφοριών εκείνης της εποχής.


Δεν ξέρω αν οι RUTHLESS HORDE είναι μια «εγκληματικά» αγνοημένη μπάντα όπως αναφέρει η εταιρία τους, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια μπάντα με αξιόλογες συνθέσεις που δεν φοβόταν να μετακινηθεί μεταξύ διάφορων metal ιδιωμάτων και δεν περιόριζε την δημιουργική της φαντασία στην υπηρεσία ενός μόνο μουσικού είδους.


Πραγματικά είναι κρίμα που ένα τέτοιο συγκρότημα δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δημιουργήσει εκείνη την εποχή κάτι περισσότερο από τα 2 αυτά demo, αλλά από την άλλη είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ψάχνουν και κυκλοφορούν μέσω των εταιριών τους τέτοιες δουλειές.


Μια κυκλοφορία που δεν έχει μόνο συλλεκτικό – ιστορικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως προσφέρει συνθέσεις που παρά τα χρόνια που πέρασαν ακούγονται ακόμη φρέσκες κι εμπνευσμένες. Αν, λοιπόν, σας αρέσει το thrash metal κι ο επικός metal ήχος, τότε στην κυκλοφορία αυτή θα βρείτε την χαρά σας.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: