Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

MAZE OF TERROR - Offer to the Fucking Beasts

 


MAZE OF TERROR - Offer to the Fucking Beasts


Xtreem Music


Facebook


Μπορεί η παρούσα κυκλοφορία να είναι μόλις η δεύτερη μεγάλης διαρκείας του συγκροτήματος και να έρχεται 5 χρόνια μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους με τίτλο «Ready to Kill», αλλά στο μεσοδιάστημα η μπάντα παρέμεινε ενεργή και κυκλοφόρησε αρκετά single, demo και EP. Ναι στην εποχή μας που όλα γίνονται γρήγορα και τίποτα δεν διαρκεί γιατί έχει επικρατήσει η αντίληψη του fast food, εκτιμώ συγκροτήματα που δεν βιάζονται να κυκλοφορήσουν δίσκους πολλούς και δεν ποντάρουν στον εύκολο εντυπωσιασμό.


Αν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον δίσκο αυτόν με λίγες λέξεις θα έλεγα ότι είναι σκοτεινός, ατμοσφαιρικός αλλά ταυτόχρονα βίαιος και επιθετικός. Οι MAZE OF TERROR εμφανέστατα δείχνουν σημεία ωριμότητας στην παρούσα κυκλοφορία και μια ικανότητα να μεταφέρουν άμεσα στον ακροατή τα συναισθήματα και τις εικόνες που δημιουργεί η μουσική τους.


Ακούγοντας τον δίσκο τους έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια καθηλωτική ταινία τρόμου ή ότι διαβάζεις ένα εξαιρετικό βιβλίο τρόμου γραμμένο από τους καλύτερους μαιτρ του είδους. Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο αυτό που γράφω, αφού στιχουργικά το συγκρότημα δείχνε να αντλεί μεγάλη έμπνευση από τον τεράστιο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ και κατά την άποψη μου η μουσική τους ταιριάζει γάντι σε αυτό το είδος κοσμικού τρόμου. Ακούγοντας μόνο την εισαγωγή στο τραγούδι «Priest of the Ancient Ones» και τις φωνές να ψέλνουν «ia ia cthulhu fhtagn» μπαίνεις κατευθείαν στο νόημα του τι θα ακούσεις εδώ πέρα.


Μουσικά το συγκρότημα συνεχίζει να κινείται στα thrash metal μονοπάτια, αλλά μπολιάζει τον ήχο του και με παλιάς σχολής death metal περάσματα που συμβάλλουν με πολύ ουσιώδη τρόπο στην σκοτεινή ατμόσφαιρα του δίσκου. Οι επιρροές τους προέρχονται τόσο από την Αμερικάνικη όσο κι από της Ευρωπαϊκή thrash metal σκηνή χωρίς όμως ποτέ να θυμίζουν κάτι συγκεκριμένο. Μάλιστα θεωρώ ότι με την κυκλοφορία αυτή το συγκρότημα έχει βρει το δικό του προσωπικό μουσικό στίγμα. Επίσης έχω την εντύπωση ότι έχουν ενσωματώσει στον ήχο τους κάποιες BLACK SABBATH και CELTIC FROST αναφορές που δίνουν στην κυκλοφορία αυτή την ατμόσφαιρα υπαινικτικού τρόμου που κυριαρχεί και στα διηγήματα του Λάβκραφτ.


Παρά το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης τους κυκλοφορίας κι αυτής, οι MAZE OF TERROR ακούγονται το ίδιο παθιασμένοι, αλλά και πιο κατασταλαγμένοι στο πως θέλουν να κινηθούν μουσικά. Δημιουργούν έναν ατμοσφαιρικό δίσκο κολασμένου ή καλύτερα κοσμικού thrash metal και δηλώνουν εμφατικά ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου μουσικού είδους πρέπει να τους προσέξουν. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω, ψάξτε τους, ακούστε τους και στηρίξτε τους και να θυμάστε «That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die».



Νικόλαος Παραστατίδης

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: