Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

CHAOS OVER COSMOS - The Silver Lining Between the Stars

 


CHAOS OVER COSMOS - The Silver Lining Between the Stars


Independent


Facebook


Δεν ξέρω αν έχετε διάθεση να ακούσετε κάτι πιο προοδευτικό στον metal ήχο, αλλά εγώ κυκλοφορία αυτού του ύφους έχω να σας προτείνω σήμερα. Ξέρω ότι πολλές φορές ο όρος προοδευτικός έχει χρησιμοποιηθεί για να μας παραπλανήσει μιας και σε αυτόν εντάσσονταν και πολλές τεχνικές μεν κυκλοφορίες, ανούσιες δε. Να πω την αλήθεια εξαιτίας τέτοιων κυκλοφοριών είχα αναπτύξει κι εγώ μια προκατάληψη απέναντι σε κυκλοφορίες που έφεραν τον τίτλο «progressive metal».


Βέβαια τους CHAOS OVER COSMOS, ήδη τους γνωρίζω αρκετά καλά κι έχω παρουσιάσει ήδη κάποιες από τις κυκλοφορίες τους στο παρελθόν. Είναι ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που όντως έχουν μια ουσιαστική progressive metal διάσταση στον ήχο τους.


Σαφώς η μουσική τους και στην παρούσα κυκλοφορία είναι τεχνική κι έχει συνθέσεις που μερικές φορές αγγίζουν τα δέκα λεπτά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός τους αυτό το πράμα. Δεν θέλουν, δηλαδή, να δοκιμάσουν τις αντοχές μας επιδεικνύοντας τις τεχνικές ικανότητες τους και να αποδείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλης διάρκειας συνθέσεις. Απεναντίας χρησιμοποιούν όλα αυτά τα στοιχεία με μέτρο και ουσία προκειμένου να μεταδώσουν στον ακροατή τα συναισθήματα και τις ιδέες που θέλουν μέσω της μουσικής τους. Να τον κάνουν να απολαύσει τον συγκεκριμένο δίσκο κι όχι να τον θαμπώσουν για το πόσο μουσικά παιχταράδες είναι.


Και στην παρούσα κυκλοφορία οι CHAOS OVER COSMOS συνδυάζουν τον progressive metal ήχο με στοιχεία του progressive death metal. Ο ήχος τους σαφώς μπορεί να συγκριθεί με συγκροτήματα όπως οι DREAM THEATER και οι CYNIC. Στην παρούσα δουλειά τους, όμως, επεκτείνουν τις επιρροές τους και στο χώρο του μελωδικού death metal με σαφείς αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι DARK TRANQUILLITY και οι παλιοί καλοί IN FLAMES. Την αίσθηση αυτή, των μελωδικών death metal αναφορών, πιθανών να κάνει πιο έντονη και η ερμηνεία του νέου τραγουδιστή του συγκροτήματος, του KC Lyon.


Η νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2021 είναι όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες τους μια πολυδιάστατη δημιουργία με ποικιλία επιρροών και τεχνικώς άρτια. Ένας δίσκος που θα καλύψει τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού οπαδού στον χώρο του progressive metal, ειδικά αν αγαπάει και τα πιο ακραία ακούσματα. Οπότε, κάντε λίγο υπομονή….



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: