Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Οι Λύκοι του Σκότους


Οι Λύκοι του Σκότους by Jack Williamson

My rating: 3 of 5 stars

Το παρόν διήγημα γράφτηκε το 1932. Ένα πόνημα που σαφώς δείχνει σε κάποια σημεία τα χρονάκια του και ίσως να φαντάζει κάπου αφελές, αλλά στο σύνολό του είναι μια συναρπαστική ιστορία που δεν κάνει καθόλου κοιλιά και κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως αυτό είναι το στοιχείο που κάνει για τον γράφοντα την κλασσική λογοτεχνία τρόμου τόσο ελκυστική. Δεν πλατειάζει, γιατί απλά πρέπει να γεμίσει σελίδες. Δεν διολισθαίνει σε πορνογραφικές ή ακραίες βίαιες περιγραφές με σκοπό το να σοκάρει τον αναγνώστη. Δημιουργεί έναν υπαινικτικό τρόμο που σιγά σιγά παγιδεύει τον αναγνώστη στα δίχτυα του.

Θα έλεγα ότι πρόκειται και για μια πρωτότυπη ιστορία που συνδυάζει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, κοσμικού τρόμου (Λαβκραφτ) και του λυκανθρωπικού μύθου.

Υπόθεση: Αλλόκοτα πλάσματα του σκότους, προερχόμενα από το άγνωστο υπερπέραν, κατά τη διάρκεια ενός αποτυχημένου επιστημονικού πειράματος εισβάλλουν στη γη και επιχειρούν να την κατακτήσουν, εξαφανίζοντας κάθε είδος ζωής. Ένας νεαρός επιστήμονας ο δόκτορας Κλόβις ΜακΛόριν αντιλαμβάνεται πρώτος το τι ακριβώς συμβαίνει και μοιραία εμπλέκεται στον αγώνα ζωής και θανάτου με τα όντα του σκότους, αναλαμβάνοντας μόνος του το εγχείρημα της εξόντωσης των εισβολέων και τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.


"Οι λύκοι του σκότους" είναι μια συναρπαστική νουβέλα επιστημονικής φαντασίας που έντονα θυμίζει το κλίμα του H. R. Lovecraft.


Δεν υπάρχουν σχόλια: