Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

GENERATION STEEL - The Eagle Will Rise

 


GENERATION STEEL - The Eagle Will Rise


Pure Steel Records


Homepage


Είναι κάποιες κυκλοφορίες που σου ξυπνάνε ωραίες αναμνήσεις. Σε γυρνάνε στις εποχές των νιάτων σου, όταν ανaκάλυπτες τον heavy metal ήχο και αντιλαμβανόσουν ότι αυτή είναι η μουσική που θα σε συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Θυμάμαι, λοιπόν, κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000 που έψαχνα κι άκουγα συγκροτήματα που ήταν επηρεασμένα από ιερά τέρατα όπως οι ACCEPT και οι GRAVE DIGGER. Τότε, βεβαίως, δεν υπήρχε η ευκολία που έχουμε αυτή την στιγμή με το διαδίκτυο (youtube κ.λπ) παρόλα αυτά με επιμονή και υπομονή πάντα έβρισκες τρόπο να ακούσεις έναν νέο συγκρότημα και κατά την διαδικασία αυτή να φτιάξεις νέες φιλίες. Έτσι θυμάμαι να ανακαλύπτω συγκροτήματα όπως οι UΝREST, GLADIATORS, VANIZE και PARAGON. Συγκροτήματα που είχαν ως κοινό σημείο αναφορές τις έντονες επιρροές τους από μπάντες όπως οι ACCEPT και οι GRAVE DIGGER, αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθέσεις που ακούω μέχρι και σήμερα.


Αυτήν την εισαγωγή την κάνω, γιατί θέλω να τονίσω ότι οι GENERATION STEEL με το ντεμπούτο τους με πήγαν σε εκείνα τα χρόνια και θα έλεγα ότι αν κυκλοφορούσαν τότε τον δίσκο τους θα ήταν άνετα ακόμη μια από τις κυκλοφορίες που θα είχα προσέξει. Αλλά αρκετά με το παρελθόν και τη νοσταλγία, ας έρθουμε στο παρόν. Το «The Eagle Will Rise» είναι το ντεμπούτο του συγκροτήματος και σε αυτό μας προσφέρουν 13 συνθέσεις κλασσικού heavy metal με κάποια ίσως στοιχεία κι από το power metal. Η ταυτότητα του ήχο τους είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε ως τευτονικό metal με σήμα κατατεθέν τα στιβαρά κι ακριβή ρυθμικά μέρη και τα riff που μόλις τα ακούσεις είναι αδύνατον να μην «χτυπηθείς» μαζί τους. Οι επιρροές από ACCEPT, GRAVE DIGGER αλλά και JUDAS PRIEST δίνουν και παίρνουν πάντα φιλτραρισμένες μέσα από το προσωπικό στυλ του συγκροτήματος. Την δε παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο Uwe Lulis νυν κιθαρίστας των ACCEPT, πρώην GRAVE DIGGER και REBELLION. Ένας μουσικός που σαφώς γνωρίζει το συγκεκριμένο ήχο από έξω κι ανακατωτά.


Ο δίσκος έχει διάρκεια που σχεδόν αγγίζει την μια ώρα, παρόλα αυτά ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζει. Μπορεί, λοιπόν, να μην αγγίζει το μεγαλείο των ACCEPT, αλλά σίγουρα παίζει στην ίδια κατηγορία με συγκροτήματα όπως οι UΝREST, GLADIATORS και VANIZE. Συγκροτήματα που εγγυημένα προσφέρουν πολλές και καλές στιγμές γνήσιου μεταλλικού πάθους και ενθουσιασμού. Το ίδιο, λοιπόν, κάνουν και οι GENERATION STEEL που οι φίλοι του τευτονικού ή αν θέλετε ACCEPTικού ήχου αξίζει να τιμήσουν.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: