Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

BLACK SOUL HORDE - Land of Demise

 


BLACK SOUL HORDE - Land of Demise


Independent


Facebook


Οι BLACK SOUL HORDE είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από έμπειρους μουσικούς της Ελληνικής σκηνής. Τα μέλη της μπάντας, 3 τον αριθμό, είναι μουσικοί που γνωρίσαμε ήδη από συγκροτήματα όπως οι SPEEDBLOW και οι MAHAKALA. Συγκροτήματα που έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, αφού και τα δυο κινούνται σε πιο αργές metal ταχύτητες. Συγκεκριμένα κινούνται στο ευρύ φάσμα του doom metal ήχου. Προφανώς εδώ, οι ως άνω μουσικοί θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ποιο κλασσικές heavy metal φόρμες. Μου δίνουν την εντύπωση ότι οι BLACK SOUL HORDE είναι ο τρόπος διαφυγής τους από αυτό που κάνουν με τα κανονικά τους συγκροτήματα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα διαπιστώνοντας ότι μεταξύ του ντεμπούτου τους με τίτλο «Tales of the Ancient Ones» και το «Land of Demise» έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα, ήτοι πλέον των 7 ετών.


Μπορούν, λοιπόν, μουσικοί που είναι συνηθισμένοι σε πιο αργές ταχύτητες να παίξουν κλασσικό και γρήγορο heavy metal; Ακούγοντας τον δίσκο πολύ προσεχτικά μπορώ να πω ότι όχι μόνο μπορούν, αλλά και το καταφέρνουν πολύ καλά. Το συγκρότημα ηχητικά συνδυάζει τάσεις που προέρχονται τόσο από το Γερμανικό heavy/power metal ήχο των 80’ς όσο και τον Αμερικάνικο. Επίσης έχουν και αρκετές στιγμές που φλερτάρουν με το NWOBHM στοιχείο. Μάλιστα θα έλεγα ότι στο τραγούδι «Lord of All Darkness» η ερμηνεία του Jim Kotsis έχει μια SAXON χροιά εκεί που τραγουδάει: « Reveal all your powers, to us mortal men, Beware of my attack as I am the child of the damned». Επίσης θα βρείτε στον δίσκο αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι GRAVE DIGGER, ACCEPT, IRON MAIDEN, OMEN, MANILLA ROAD και HELSTAR.


Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο δίσκος διαθέτει ποικιλία και ότι το συγκρότημα μέσα από την ευρεία γκάμα των επιρροών του καταφέρνει να δημιουργήσει έναν προσωπικό και αναγνωρίσιμο ήχο. Είναι ξεκάθαρο από την αρχή μέχρι το τέλος του δίσκου ότι απολαμβάνουν αυτό που παίζουν μιας και οι συνθέσεις τους ακούγονται γεμάτες φρεσκάδα, κυριαρχούνται από πάθος αλλά και μια γνήσια άμωμη αγάπη για τον ήχο του 80’ς heavy/power metal.


Μπορεί οι BLACK SOUL HORDE να άργησαν να κάνουν το δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα, αλλά όταν αποφάσισαν να το κάνουν έδειξαν ότι πατάνε γερά στα πόδια τους λόγω των ικανοτήτων τους κι έχουν φτάσει σε επίπεδο δημιουργικής ωριμότητας τέτοιο που μπορούν να μετουσιώνουν τις επιρροές τους σε δικό τους προσωπικό ήχο. Δίσκος που ακούγεται εύκολα από την αρχή μέχρι το τέλος και μάλιστα δημιουργεί στον ακροατή την διάθεση να τον ακούσει ξανά και ξανά. Με λίγα λόγια αξίζει τα λεφτά του.

  


Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: