Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

GOBLINS BLADE – Of Angels And Snakes


GOBLINS BLADE – Of Angels And Snakes


Massacre Records


Facebook


Το όνομα του συγκροτήματος πιθανόν να σας κάνει να σκεφτείτε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συγκρότημα που αντλεί έμπνευση από το λογοτεχνικό – κινηματογραφικό είδος της ηρωικής φαντασίας. Αν περιμένετε κάτι τέτοιο, μάλλον θα απογοητευτείτε. Βέβαια, ίσως κάποιοι σκεφτείτε ότι πιθανόν το όνομα του το συγκρότημα να το πείρε από το τραγούδι «Goblin's Blade» του συγκροτήματος HEATHEN που βρίσκεται στον δίσκο τους «Breaking the Silence». Χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω, αυτή η εξήγηση μου φαίνεται και πιο πιθανή, λόγω του μουσικού ύφους που κινούνται οι GOBLINS BLADE.


Σίγουρα δεν είναι η πρώτη Γερμανική μπάντα που αντλεί έμπνευση από τον Αμερικάνικο ήχο, αλλά πλέον ζούμε σε εποχές που Αμερικάνικες μπάντες ακούγονται πιο Ευρωπαϊκές από τις ίδιες τις Ευρωπαϊκές και τούμπαλιν. Στο δια ταύτα, λοιπόν, το συγκρότημα μας παρουσιάζει μια κυκλοφορία που κινείται αμιγώς στον χώρο του Αμερικάνικου power/speed/thrash metal ήχου. Ουσιαστικά δηλαδή προσφέρουν δυναμικά riff με συμπαγή ρυθμικά μέρη εμπλουτισμένα με μελωδίες που επί το πλείστον είναι ευκολομνημόνευτες και δίνουν χαρακτήρα στις συνθέσεις.


Μπορεί το «Of Angels And Snakes» να είναι το ντεμπούτο των GOBLINS BLADE, αλλά οι μουσικοί που το αποτελούν έχουν χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο ήχο και μάλιστα υπήρξαν μέλη συγκροτημάτων όπως CHINCHILLA, SACRED STEEL κ.λπ. Επίσης θέλω να σταθώ στον τραγουδιστή του συγκροτήματος. Μόλις τον άκουσα είπα κάτι μου θυμίζει αυτή βαθιά με ολίγον γρέζι φωνή που έχει σαφείς επιρροές από τον τεράστιο BRUCE DICKINSON. Τελικά προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά ανακάλυψα ότι τα φωνητικά του συγκροτήματος έχει αναλάβει ο Florian Reimann των εξαιρετικών DESTILLERY. Μάλιστα θεωρώ ότι η φωνή του ταιριάζει απόλυτα στον δυναμικό ήχο του συγκροτήματος και δίνει στις συνθέσεις τον απαιτούμενο χαρακτήρα που θα κάνουν τον ακροατή να τις προσέξει.


Κλείνοντας, θέλω να πω ότι με το ντεμπούτο τους οι GOBLINS BLADE μας προσφέρουν 9 συνθέσεις που κινούνται στον χώρο του power/speed/thrash metal ήχου με σαφείς αναφορές στην Αμερικάνικη σχολή και ιδίως σε συγκροτήματα όπως οι JAG PANZER, HEATHEN, AGENT STEEL αλλά και σε συμπατριώτες τους όπως οι BRAINSTORM, DESTILLERY και SACRED STEEL. Είναι ένας δίσκος που ακούγεται αβίαστα από την αρχή μέχρι το τέλος και μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατές συγκινήσεις στους φίλους του συγκεκριμένου ιδιώματος.



Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: