Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Κυνηγός σκιών


Κυνηγός σκιών
My rating: 4 of 5 stars

Ενδιαφέρον βιβλίο ηρωικής φαντασίας. Είναι το πρώτο της τριλογίας από όσο γνωρίζω. Κρίμα που δεν θα διαβάσουμε τα υπόλοιπα 2, αφού δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση από τον εκδοτικό οίκο να κυκλοφορήσει τις 2 επόμενες συνέχειες.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ενδιαφέροντες και ρεαλιστικούς χαρακτήρες για τα δεδομένα της λογοτεχνίας της ηρωικής φαντασίας. Το βιβλίο διαθέτει πλούσια φαντασία και θα έλεγα πολλές φορές αρκετά πρωτότυπη.

Από τις δυνατές στιγμές του βιβλίου για μένα είναι οι περιπέτειες του Χαρολντ στην Απαγορευμένη περιοχή (ίσως ένας φόρος τιμής του συγγραφέα στο βιβλίο "Πικ Νικ Δίπλα στο Δρόμο (Σταλκερ)" των αδερφών Στρουγκατσκι) που έχει και μαι καλή δόση υπερφυσικού τρόμου, η μάχη με το ογκρ στο παλάτι και φυσικά η απόλυτα επική περιγραφή της μάχης στην Ερημιά του Χαργκαν.

Φαίνεται ότι η Ρώσικη λογοτεχνία του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας να διαθέτει πολύ ενδιαφέροντες συγγραφείς και θα ήταν πολύ ωραίο να μεταφραστούν περισσότερα βιβλία αυτού του είδους στα Ελληνικά.
Μακάρι κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν οι συνέχειες των περιπετειών του Χαρολνυ στα Ελληνικά.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: