Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

NIGHTWÖLF - Unleash the Beast


NIGHTWÖLF - Unleash the Beast


Independent


Facebook


Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί με την metal σκηνή της Νοτίου Αμερικής, αλλά αν όχι σας προτρέπω να το κάνετε. Πρόκειται για μια σκηνή πλούσια σε ποικιλία και αξιόλογη σε ποιότητα συγκροτημάτων. Η Βραζιλία όντας η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Νοτίου Αμερικής έχει σημαντική και αξιόλογη συνεισφορά στην σκηνή αυτή. Οι NIGHTWÖLF, το EP των οποίων θα παρουσιάσω εδώ, προέρχονται από την χώρα αυτή.


Το EP του συγκροτήματος με τίτλο «Unleash the Beast» ουσιαστικά είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία αυτού. Το 2019, βέβαια, είχε κυκλοφορήσει και το single «Halls of Hell», σύνθεση που θα βρείτε και στην παρούσα κυκλοφορία.


Ας δούμε, λοιπόν, ξεχωριστά κάθε σύνθεση που υπάρχει εδώ. Το EP ανοίγει με το «Lunam et Sanguis» διάρκειας 1 λεπτού και 19 δευτερολέπτων. Ναι, καλά καταλάβατε, είναι το intro που συνηθίζουν να έχουν πολλά συγκροτήματα του heavy/power metal ήχου στις κυκλοφορίες τους. Ατμοσφαιρική σύνθεση που φέρει έντονα επάνω της την σφραγίδα των IRON MAIDEN. Μετά την εισαγωγή έρχεται το τραγούδι «Unleash the Beast» που έχει δώσει και τον τίτλο στη παρούσα κυκλοφορία. Πρόκειται για δυναμική, γρήγορη σύνθεση με στιβαρά ρυθμικά μέρη που ισορροπεί μεταξύ του Γερμανικού και Αμερικάνικου metal ήχου. Προσωπικά μου ακούστηκε σαν μια μίξη επιρροών από GRAVE DIGGER, PARAGON και HELSTAR. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σύνθεση με τίτλο «Shadowmaker», speed διάθεση, στιβαρά ρυθμικά μέρη και καλή αίσθηση της μελωδίας. Εδώ τα στοιχεία του τευτονικού metal ήχου είναι ακόμη πιο έντονα. Στο «Perpetual Crime» οι ταχύτητες πέφτουν και περνάμε στο καλπαστικό U.S. metal ήχο που επηρεάστηκε έντονα από τον «Powerslave» δίσκο των IRON MAIDEN. Προσωπικά αυτή η σύνθεση μου έφερε στο νου τους QUEENSRYCHE του ομώνυμου EP. Το «Halls of Hell» επίσης είναι μια mid – tempo σύνθεση στη λογική των ACCEPT. Και η κυκλοφορία κλείνει με το «Holy Machine» όπου είναι ουσιαστικά ο φόρος τιμής του συγκροτήματος στους JUDAS PRIEST, αλλά σε σημεία μου έφερε στο νου και τους PRIMAL FEAR.


Στο δια ταύτα, λοιπόν, το «Unleash the Beast» είναι μια κυκλοφορία που σε πείθει για την γνησιότητα των συναισθημάτων και προθέσεων των δημιουργών της. Ένας δίσκος καλοπαιγμένου heavy/power metal που δημιουργήθηκε από οπαδούς για  οπαδούς  του ήχου αυτού. Αξίζει να τους ανακαλύψετε…


Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: