Σάββατο 30 Μαΐου 2020

TERRA INCΩGNITA – Fragments Of A Ruined Mind


TERRA INCΩGNITA – Fragments Of A Ruined Mind


Symmetric Records


Facebook


Μέχρι πρόσφατα οι TERRA INCΩGNITA αποτελούσαν για εμένα άγνωστη γη στον αχανή χώρο της heavy metal μουσικής. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αγαπάω αυτό το είδος μουσικής. Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις και να ακούσεις. Το παρόν συγκρότημα είχα την χαρά να το μάθω από την δεύτερη επίσημη κυκλοφορία του, την οποία θα παρουσιάσω εδώ. Η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο δίσκο της το 2011 με τίτλο “Barren Land”, εν συνεχεία το 2016 το EP “Sign With Blood” συνθέσεις του οποίου περιλαμβάνονται στην πρόσφατη και δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους.


Το συγκρότημα υπάρχει από το 2010 και κεντρικό πρόσωπο αυτού είναι ο Ελληνοαμερικανός τραγουδιστής Billy Vass. Πρόκειται πραγματικά για έναν αξιόλογο ερμηνευτή με μεγάλο εύρος φωνητικών δυνατοτήτων, ο οποίος όμως έχει την τύχη να πλαισιώνεται από εξίσου ταλαντούχους Έλληνες μουσικούς.


Στην παρούσα κυκλοφορία τους οι TERRA INCΩGNITA μουσικά κινούνται κάπου μεταξύ του κλασσικού μελωδικού heavy metal ήχου κυρίως με κάποια στοιχεία από το power metal ιδίωμα και ελάχιστες αναφορές στο μοντέρνο μεταλ, αν μοντέρνοι μπορούν να θεωρηθούν οι PANTERA στις μέρες μας. Οι συνθέσεις διακρίνονται από αμεσότητα και απλότητα, χωρίς όμως ποτέ να γίνονται απλοϊκές ή επαναλήψιμες. Απεναντίας είναι συνθέσεις που προσφέρουν ποικιλία συναισθημάτων και αυτή η αμεσότητα τους είναι που τις κάνει να ακούγονται ακόμη πιο ευχάριστα στον ακροατή κάθε φορά που θα ακούει τον δίσκο. Στην κυκλοφορία, λοιπόν, αυτή θα ακούσετε ποικιλία συνθέσεων που εκτείνονται από μελωδικές – ατμοσφαιρικές σε άκρως επιθετικές ανάλογα με το πώς η κάθε σύνθεση εξυπηρετεί την ιστορία που αφηγείται μέσω των στίχων του το συγκρότημα. Το μουσικό ύφος του συγκροτήματος είναι μάλλον πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε Αμερικάνικο heavy metal ήχο και προσωπικά μου έφερε στο νου συγκροτήματα όπως οι ICED EARTH, CRIMSON GLORY (κυρίως της φωνής του Billy Vass που η ερμηνεία του είναι έντονα δραματική και εκφραστική), PANTERA, αλλά έχουν και σαφείς αναφορές στο Βρετανικό μέταλ ήχο και κυρίως σε συγκροτήματα όπως οι BLACK SABBATH και JUDAS PRIEST.


H παρούσα δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί από την εταιρία του Bob Katsionis την Symmetric Records που, αν θέλετε, δείχνει ότι ο γνωστός αυτός μουσικός πιστεύει στις δυνατότητες αυτού του συγκροτήματος και θα τονίσω ότι πολύ καλά κάνει μιας και το «Fragments Of A Ruined Mind» είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και ποιοτική δουλειά.



Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: