Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PERPETUAL FATE – Cordis



PERPETUAL FATE – Cordis

Revalve Records


Οι PERPETUAL FATE δημιουργήθηκαν το 2015 στην Πάδοβα της Ιταλίας. Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του το συγκρότημα ήταν επηρεασμένο από τον κλασσικό heavy metal ήχο στα μονοπάτια του οποίου κινήθηκε. Στη συνέχεια η μπάντα αποφάσισε να αλλάξει το μουσικό της στυλ και να κινηθεί σε πιο σύγχρονα metal μονοπάτια. Αποτέλεσμα της επιλογής της αυτής είναι η πρώτη στούντιο κυκλοφορία της με τίτλο «Cordis» που κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου του 2018.

Ο παρών υπό παρουσίαση δίσκος αποτελείται από 11 συνθέσεις σύγχρονου μελωδικού metal με έντονα στοιχεία από τον alternative metal χώρο. Στις συνθέσεις υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ μελωδιών και βαριών ρυθμικών μερών. Επίσης η φωνή της Maria Grazia Zancope είναι δυνατή, καθαρή και πολύ εκφραστική. Θα έλεγα ότι ταιριάζει στο στυλ μουσικής του συγκροτήματος. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι οι PERPETUAL FATE για συγκρότημα που κινείται στον χώρο του alternative metal έχει συνθέσεις που διαθέτουν και ποικιλία αλλά και βάθος. Φαίνεται δε ότι σε συνθέσεις όπως το 8λεπτο «Eternal Destiny» και το «The Land» το συγκρότημα έχει επηρεαστεί στον τρόπο που δομεί τα τραγούδια του κι από το πιο κλασσικό metal παρελθόν τους.

Ομολογώ ότι δεν είμαι γνώστης του είδους που υπηρετούν οι PERPETUAL FATE και ούτε οπαδός του, μιας και προσωπικά μου αρέσουν τα πιο κλασσικά heavy και power metal ακούσματα. Παρόλα αυτά δείχνουν ότι είναι μια μπάντα που δουλεύει επαγγελματικά, έχει καλές ιδέες που μετουσιώνει σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις και το κυριότερο διαθέτει ποικιλία και μια καλώς εννοούμενη πολυπλοκότητα που δεν διαθέτουν άλλα συγκροτήματα του χώρου. Κατά την άποψή μου ο ήχος τους είναι κοντά στο ήχο συγκροτημάτων όπως οι EVANESCENCE και των συμπατριωτών τους LACUNA COIL.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω πέραν του συμπεράσματος ότι αν στο μουσικό σας ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνεται και ο alternative μελωδικός metal ήχος, τότε αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στο συγκεκριμένο συγκρότημα και την παρούσα δουλειά του.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: