Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ARTEMISIA – Anime Inquiete (Live)



ARTEMISIA – Anime Inquiete (Live)

Onde Roar


Δες τι μπορεί να μάθει κανείς, όταν ψάχνει το νόημα του ονόματος ενός συγκροτήματος. Ψάχνοντας, λοιπόν, το τι σημαίνει ARTEMISIA έπεσα σε ένα άρθρο που αναφέρεται στο φυτό αρτεμισία το αψίνθιον, το οποίο φυτό πήρε το όνομα του από την αρχαία θεά του κυνηγιού Άρτεμη. Το φυτό αυτό χρησιμοποιήθηκε σε γιατροσόφια, αλλά όπως καταλάβατε κι από το όνομα και για την παρασκευή του αλκοολούχου ποτού αψέντι. Ένα ποτό που κυνηγήθηκε και «δαιμονοποιήθηκε» όπως άλλωστε και η ροκ – μεταλ μουσική. Χωρίς, να είμαι 100% σίγουρος, πιστεύω ότι το συγκρότημα από την Ιταλία έλαβε το όνομά του από το συγκεκριμένο φυτό.

Οι ARTEMISIA, ως συγκρότημα υπάρχουν από το 2006. Από το έτος ιδρύσεως τους μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και μάλιστα το τελευταίο το 2017 με τον τίτλο «Rito Apotropaico» το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει εδώ. Η παρούσα κυκλοφορία είναι μια συλλογή live ηχογραφήσεων που έγιναν κατά το έτος 2018.

Μουσικά, η μπάντα, μας προσφέρει έναν ήχο που δεν μπορείς εύκολα να τον κατατάξεις σε ένα συγκεκριμένο είδος, αφού είναι προϊόν σύνθεσης πολλών επιρροών, οι οποίες όμως πάντα προέρχονται από τον rock και metal ήχο. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτός είναι ένα αμάλγαμα όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι μελαγχολικές διαθέσεις της gothic metal μουσικής μαζί με την ενεργητικότητα της punk rock και του rock nroll, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι αμιγώς heavy metal αναφορές. Το συγκρότημα καταφέρνει να συνδυάσει μελωδία με ενεργητικότητα και να ακούγεται φρέσκο προσφέροντας στον ακροατή έναν ποικιλόμορφο ήχο έχοντας πάντα μια ξεκάθαρη αντίληψη του που θέλει να κινηθεί μουσικά (μεταξύ rock και metal ήχου).

Για όσους δεν έχουν ακούσει τους ARTEMISIA ή έχουν έρθει σε επαφή μόνο με μια από τις κυκλοφορίες τους, όπως εγώ, η παρούσα δουλειά μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια συλλογή, μιας και το συγκρότημα κρατώντας μια ισορροπία συμπεριλαμβάνει αρκετές συνθέσεις κι από τις 4 επίσημες κυκλοφορίες του.   

Κλείνοντας θα έλεγα ότι το «Anime Inquiete» είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε τον ήχο του συγκροτήματος. Επίσης αποδεικνύει ότι οι ARTEMISIA αγαπούν την σκηνή κι αποδίδουν πολύ καλά στα live.

Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: