Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EMANUELE BODO – Unsafe Places


EMANUELE BODO – Unsafe Places

Aenima Recordings


Το « Unsafe Places» πρόκειται για το ντεμπούτο δίσκο του Ιταλού κιθαρίστα Emanuele Bodo. Ο δίσκος αυτός έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις 29 Μαρτίου 2019 κι αποτελείται από 7 ορχηστρικές συνθέσεις. Είναι αυτό που λέμε μια instrumental κυκλοφορία.

Το μεγάλο διακύβευμα σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες είναι ότι πρέπει να δημιουργήσεις συνθέσεις που θα μπορέσουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο. Ακούγοντας την μουσική του συγκεκριμένου καλλιτέχνη σε συνδυασμό με τους τίτλους των τραγουδιών , αλλά και το όμορφο βιβλιαράκι της παρούσας κυκλοφορίας, αντιλήφθηκα ότι ο Emanuele Bodo έκανε πολύ καλή δουλειά μιας κι όντως με την μουσική του δημιουργεί τα ανάλογα συναισθήματα και υποστηρίζει μουσικά το νόημα του τίτλου της κάθε σύνθεσής του. Δημιουργεί με όχημα μόνο την μουσική συναισθήματα και εικόνες - εντυπώσεις στον ακροατή.

Η μουσική της παρούσας κυκλοφορίας χαρακτηρίζεται από τεχνικά – πολύπλοκα ρυθμικά μέρη, τα οποία, όμως δεν κουράζουν, αλλά με τις εναλλαγές τους διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή. Οι συνθέσεις επίσης εμπλουτίζονται από βιρτουόζικα κιθαριστικά σόλο. Υπάρχει μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ μελωδίας και δυναμικών μερών και οι συνθέσεις διαθέτουν ποικιλία δημιουργώντας ανάλογα με το ύφος τους σκοτεινά, επικά ακόμη και ρομαντικά ηχοτοπία. Ο Emanuele Bodo καταφέρνει να συνδυάσει ομαλά στις συνθέσεις του επιρροές από διάφορα είδη μουσικής, όπως το progressive και djent metal (κυρίως) αλλά και την rock, ακόμη και την jazz.

Δεν θα ας κουράσω περισσότερο. Το « Unsafe Places» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά με ποικιλία και καλές ιδέες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή. Είναι μια δουλειά που λόγω του είδους που ανήκει αποτελείται από πολύπλοκες δομές, αλλά καταφέρνει να μένει ουσιαστική και άμεση. Μπορεί το progressive metal να μην είναι από τις μεγάλες μου αδυναμίες, αλλά εδώ έχει γίνει καλή δουλειά και με την όποια πείρα διαθέτω θα τολμήσω να πω ότι μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φίλο του είδους.


Παραστατίδης Νικόλαος     

Δεν υπάρχουν σχόλια: