Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ JUNE 1974 – Earth Is Not Place For Lovers



JUNE 1974 – Earth Is Not Place For Lovers

Independent


Τον κατάλληλο μήνα σας παρουσιάζω την νέα κυκλοφορία του συγκροτήματος JUNE 1974. Μόνο στο έτος δεν συμφωνούμε…. Ας παραβλέψουμε το «κρύο» αστείο και πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση του παρόντος δίσκου, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι σχετικά πρόσφατα παρουσίασα την προηγούμενη κυκλοφορία τους με τίτλο «Nemesi» που πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα progressive metal ήχου, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσετε.

Συνηθίζουμε να γράφουμε για τις κυκλοφορίες συγκροτημάτων που ακολουθούν κάποιες προηγούμενες δουλειές τους ότι αποτελούν φυσική συνέχεια τους. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει στην περίπτωση των JUNE 1974. Ενός συγκροτήματος που όλη του η φιλοσοφία είναι να εκφράζεται μουσικά με όποιο  είδος μουσικής κρίνει καταλληλότερο για να επικοινωνήσει αυτά που θέλει στον ακροατή και γενικά αντιλαμβάνεται την μουσική σαν έναν ενιαίο οργανισμό και όχι διαιρεμένο σε διάφορα είδη.

Συνεπώς, ο metal ήχος σαφώς ταίριαζε στον δίσκο τους με το σκοτεινό τίτλο «Nemesi», αλλά δεν ταιριάζει στο άλμπουμ «Earth Is Not Place For Lovers», το οποίο έχει μια πιο νοσταλγική – ρομαντική διάθεση. Εδώ, λοιπόν, οι JUNE 1974 επιλέγουν να κινηθούν μουσικά στο χώρο της ποπ και ροκ μουσικής με έντονα πάλι τα progressive rock στοιχεία. Οι συνθέσεις που περιλαμβάνονται εδώ, 12 στον αριθμό, είναι όλες ορχηστρικές και αποπνέουν ένα συναίσθημα νοσταλγίας, ταξιδιού και ενίοτε μελαγχολίας. Χαρακτηριστικό δε των συνθέσεων είναι οι όμορφες μελωδίες και η ποικιλομορφία των ήχων που προσφέρουν χωρίς να κουράζουν τον ακροατή. Αντίθετα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άλμπουμ.

Δεν ξέρω τι ώθησε το συγκρότημα να δώσει τόσο απαισιόδοξο τίτλο στο νέο του πόνημα, αλλά η δουλειά τους αποδεικνύει ότι η ομορφιά υπάρχει ακόμη άφθονη στον πλανήτη μας. Ένα δίσκος προσεγμένος στην παραγωγή, τεχνικά άρτιος και πάνω από όλα πλούσιος σε έμπνευση. Μια κυκλοφορία που μπορεί να μην ανήκει στο είδος που αγαπάμε, αλλά σίγουρα είναι αξιόλογη και όσοι φίλοι θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό, τότε αξίζει να τσεκάρουν αυτή εδώ την δουλειά.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: