Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση GRAVEFIELDS – Embrace The Void



GRAVEFIELDS – Embrace The Void

Redefining Darkness Records


Το μουσικό ταξίδι της metal μουσικής είναι τόσο συναρπαστικό και κρύβει τόσο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι καταφέρνει να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές ηπείρους και διαφορετικής κουλτούρας προκειμένου να δημιουργήσουν την δική τους μουσική. Τέτοια είναι η περίπτωση των GRAVEFIELDS, όπου ο Alan Hurley από την Αίγυπτο και  ο Γάλλος τραγουδιστής DM συνεργάστηκαν και συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν συνθέσεις ακραίου metal ήχου.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2006 υπό το όνομα DIRTYPROTEST. Το 2016 ο Alan Hurley ξεκίνησε την συνεργασία του με τον τραγουδιστή DM και το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Hellstorm». Το 2019 το συγκρότημα αλλάζει το όνομα του σε GRAVEFIELDS και κυκλοφορεί την δεύτερη επίσημη στουντιακή του δουλειά με το όνομα «Embrace The Void».

Όπως ανέφερα παραπάνω η μπάντα μουσικά κινείται στον χώρο του ακραίου metal ήχου και συγκεκριμένα στο είδος του death metal. Μουσικά, θα έλεγα, ότι ο ήχος τους είναι πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή death metal σκηνή και κυρίως το παλιάς σχολής Σουηδικό death metal ήχο. Οι συνθέσεις τους κινούνται σε μεσαίες ταχύτητες και παραμένουν ουσιαστικές χωρίς υπερβολές εντυπωσιασμού. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα συγκρότημα που κοιτάει την ουσία κι όχι να εντυπωσιάσει τον ακροατή με το πόσο γρήγορα ή ακραία μπορεί να παίξει. Στα συν επίσης του ήχου τους είναι ότι στις συνθέσεις τους προσθέτουν και στοιχεία τόσο από τον κλασσικό heavy metal ήχο, αλλά και τον black metal ήχο δίνοντας σε αυτές ποικιλομορφία και βάθος.

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός στον death metal ήχο, αλλά το «Embrace The Void» μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη κυκλοφορία με συνθέσεις που διατηρούν το ενδιαφέρον του ακροατή και διαθέτουν ποικιλία. Θα πρότεινα στους φίλους του ακραίου ήχου να τους ακούσουν, γιατί πιστεύω ότι θα ανακαλύψουν ένα πολύ ενδιαφέρον συγκρότημα και κυκλοφορία.


Παραστατίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: