Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BASTIAN – Grimorio



BASTIAN – Grimorio

Sliptrick Records


Για όσους επισκέπτονται την σελίδα μας και διαθέτουν μέρος του χρόνου τους να διαβάσουν τις παρουσιάσεις μας, τότε το όνομα BASTIAN θα τους είναι γνωστό. Έχουμε, ήδη, παρουσιάσει από εδώ τις προηγούμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα παρουσιάζοντας την 4η κυκλοφορία της μπάντας με τον τίτλο «Grimorio».

Το γριμόριο είναι σύμφωνα με τις παραδόσεις είδος βιβλίου το οποίο περιέχει οδηγίες και μαγικές επικλήσεις προκειμένου κάποιος να δημιουργήσει φυλαχτά ή να επικοινωνήσει με οντότητες που δεν ανήκουν στην δική μας πραγματικότητα. Η δε λέξη αυτή έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη «γραμματική». Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος, που επέλεξε το συγκρότημα για την 4η κυκλοφορία του έχει για τον γράφοντα και μια δεύτερη ανάγνωση. Είναι ουσιαστικά μια αναφορά στις δημιουργικές δυνάμεις και την φαντασία που οδηγούν τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει το δικό του έργο τέχνης.

Ο τίτλος του δίσκου σε προδιαθέτει ότι θα ακούσεις κάτι σκοτεινό και βαρύ ηχητικά και αυτό ακριβώς συμβαίνει μιας και η 4η κυκλοφορία του συγκροτήματος είναι η πιο σκοτεινή και heavy δημιουργία τους ως τώρα. Πραγματικά η μουσική και η θεματολογία των στίχων βρίσκονται σε αρμονία και μεταδίδουν τα συναισθήματα που θέλει να επικοινωνήσει το συγκρότημα στον έκαστο ακροατή.

Έτσι, ενώ στις προηγούμενες κυκλοφορίες, οι BASTIAN ισορροπούσαν μεταξύ του hard n heavy ήχου με σαφείς επιρροές από τους DEEP PURPLE και RAINBOW, εδώ ακούγονται πιο επιθετικοί και σκοτεινοί και αντλούν την έμπνευσή τους από την κληρονομιά που μας άφησαν συγκροτήματα όπως οι BLACK SABBATH, ίσως και οι πρώιμοι CANDLEMASS (ναι υπάρχει έντονο το doom metal στοιχείο). Επίσης οι αναφορές στον DIO υπάρχουν κι εδώ, ενώ όταν κινούνται σε πιο hard rock μονοπάτια δεν περνούν απαρατήρητες οι επιδράσεις που έχουν από συγκροτήματα όπως οι LED ZEPPELIN, BLUE OYSTER CULT και DEEP PURPLE.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια κυκλοφορία που διαθέτει ποικιλία ακουσμάτων και συναισθημάτων, έχει όμορφες ιδέες και μελωδίες και το κυριότερο έχει ποιότητα και φρέσκες ιδέες. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που όσο περισσότερο θα την ακούσετε τόσο περισσότερο  θα σας αρέσει.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: