Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ HELLRAISER – Heritage



HELLRAISER – Heritage

Underground Symphony Records


Δεν ξέρω αν το συγκρότημα εμπνεύστηκε το όνομά του από την γνωστή σειρά ταινιών τρόμου ή αν με αυτό θέλει να περιγράψει την δυναμική του ήχου του. Αν η επιλογή έγινε με βάση το δεύτερο κριτήριο τότε επέλεξαν σοφά, αφού η μουσική τους διακρίνεται για τα επιθετικά riff τα οποία υποστηρίζονται από ωραίες μελωδίες, όπου χρειάζεται.

Ο δίσκος «Heritage» είναι η δεύτερη στουντιακή δουλειά του συγκροτήματος από την Ιταλία, και κυκλοφόρησε 5 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους με τίτλο «Revenge of the Phoenix». Υπάρχει, δηλαδή μια σημαντική χρονική απόσταση μεταξύ των 2 κυκλοφοριών, αλλά όπως λέει κι ο λαός μας κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ακούγοντας την παρούσα κυκλοφορία γίνεται εμφανές στον ακροατή ότι οι HELLRAISER ηχητικά έχουν επηρεαστεί από την αμερικάνικη 80’ς και 90’ς metal σκηνή και λιγότερο από τον Ευρωπαϊκό ήχο. Ηχητικά συνδυάζουν τις παραδοσιακές heavy metal μελωδίες με έντονα στοιχεία του speed και thrash metal ήχου. Για να μην σας κουράζω, το συγκρότημα κινείται στο ηχητικό μονοπάτι του heavy/speed/thrash metal ιδιώματος.

Όπως ανέφερα οι μελωδίες που υπάρχουν στις συνθέσεις είναι ευκολομνημόνευτες και υποστηρίζονται από δυναμικά – επιθετικά riff και ρυθμικά μέρη. Μάλιστα το συγκρότημα έχει καταφέρει να πετύχει μια ισορροπία μεταξύ των μελωδικών και δυναμικών μερών των συνθέσεών του που κάνουν την παρούσα κυκλοφορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Η βάση των επιρροών τους είναι σαφώς οι JUDAS PRIEST και οι IRON MAIDEN, αλλά δοσμένες με τέτοιον τρόπο που φέρνουν στο νου συγκροτήματα της Αμερικάνικης metal σκηνής. Προσωπικά θα έλεγα ότι οι συνθέσεις τους μου έφεραν στο νου με πολύ ωραίο και πρωτότυπο τρόπο μπάντες όπως οι VICIOUS RUMORS (εποχής “Vicious Rumors” και «Welcome to the Ball»), METAL CHURCH καθώς και τους νεότερους – σε σχέση με τους 2 προηγούμενους – ICED EARTH. Επίσης, όταν κινούνται σε πιο Ευρωπαϊκά ηχητικά μονοπάτια, τότε ο ήχος τους προσεγγίζει συγκροτήματα όπως οι PRIMAL FEAR και τους Ισπανούς EASY RIDER.

Λοιπόν, αν είστε φίλοι του heavy/speed/thrash metal ήχου και θέλετε να ακούσετε μια κυκλοφορία που διαθέτει και ποικιλία και ωραίες συνθέσεις, τότε ο δίσκος «Heritage» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Τελικά, η αναμονή άξιζε τον κόπο…


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: