Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

HELLIGATORS – Road Roller Machine Review


HELLIGATORS – Road Roller Machine

Sliptrick Records


Οι Ιταλοί σίγουρα έχουν την ικανότητα να φαίνονται (ή πιο συγκεκριμένα εδώ να ακούγονται) πιο Αμερικανοί από τους Αμερικανούς. Αν, λοιπόν, υπήρχε ηχητικά κάτι αντίστοιχο του σπαγγέτι γουέστερν, τότε σίγουρα θα ήταν οι HELLIGATORS.

Οι εκ Ρώμης, λοιπόν, προερχόμενοι Ιταλοί στη δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους διακατέχονται από μια έντονη rock nroll διάθεση που είναι διάχυτη σε όλα τα τραγούδια του δίσκου. Είναι βαβουριάρηδες (με την καλή έννοια), αλλά και συνάμα μελωδικοί χωρίς όμως σε κανένα σημείο να «προδίδουν» την δυναμική των συνθέσεων τους.

Ο ήχος τους είναι ένα αμάλγαμα πολλών επιρροών αλλά όλες αυτές είναι δομημένες έτσι που εξυπηρετούν το rock nroll πνεύμα του δίσκου που ανέφερα παραπάνω. Στις συνθέσεις τους, λοιπόν, θα ακούσετε έντονες αναφορές στο southern rock ήχο με πολλά blues rock στοιχεία, ειδικά όταν αποφασίζουν να παίξουν σόλο. Επίσης ο heavy metal ήχος και τα hard rock στοιχεία δίνουν δυνατό, αν όχι εμφατικό παρόν στην παρούσα δουλειά.

Για να σας δώσω μια εικόνα του τι θα ακούσετε εδώ θα σας ζητήσω να φανταστείτε τους MOTORHEAD να τζαμάρουν μαζί με τους BLACK SABBATH, BLACK LABEL SOCIETY και τους BLACKFOOT. Είναι, δηλαδή, μια δουλειά που φτιάχτηκε από ανθρώπους που γουστάρουν τα rock nroll πάρτι και απευθύνεται φυσικά σε ανθρώπους που είναι rock nroll party animals. Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή γενικά γουστάρετε να ακούτε μουσική που συνδυάζει rock nroll, heavy metal και hard rock, τότε είναι βέβαιο ότι θα περάσετε καλά ακούγοντας την εν λόγω κυκλοφορία…


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: