Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

GIANLUCA D’ALESSIO – Sunrise Markets Review



GIANLUCA D’ALESSIO – Sunrise Markets

Independent


Ο βιρτουόζος κιθαρίστας από την Ιταλία, κύριος GIANLUCA D’ALESSIO είναι εδώ με την καινούρια του κυκλοφορία με τίτλο «Sunrise Markets». Πρόκειται για μια κυκλοφορία οργανικής – ορχηστρικής μουσικής η οποία αποτελείται από 9 συνθέσεις του ως άνω κιθαρίστα. Από τις συνθέσεις αυτές μόνο το τραγούδι «Drawning Borders» είναι με στίχους, το οποίο είναι μια πολύ  όμορφη και συναισθηματική μπαλάντα που φυσικά μιλάει για ερωτική απογοήτευση. Πιστεύω πάντως ότι αυτό το τραγούδι άνετα μπορεί να γίνει επιτυχία.

Οι υπόλοιπες 8 συνθέσεις, όπως, ανέφερα είναι πιο λακωνικές μιας και όλη την δουλειά την κάνει η μουσική χωρίς τη χρήση στίχων. Δύσκολο έργο αυτό, αλλά ο GIANLUCA τα καταφέρνει μια χαρά, μιας και μπολιάζει τις παραδοσιακές rock και progressive rock φόρμες με στοιχεία από την blues και jazz μουσική. Είναι μια δουλειά που η αφήγηση της κάθε σύνθεσης βασίζεται στην κιθαριστική δεινότητα και αρτιότητα του GIANLUCA με αποτέλεσμα αυτές να προσφέρουν μια ποικιλία συναισθημάτων και παραστάσεων στον ακροατή. Χαρακτηριστικό το τραγούδι «Tutankhamon» όπου οι progressive rock διαθέσεις συναντούν την ανατολίτικη μουσική που προσωπικά μου έφερε στο νου τους RAINBOW. Είναι πραγματικά μια σύνθεση που αν κλείσεις τα μάτια σου σε ταξιδεύει στην εποχή της αρχαίας Αιγύπτου και τον Φαραώ.

Όταν, λοιπόν, το ταλέντο, η εκτελεστική δεινότητα – αρτιότητα αλλά κυρίως η δημιουργική διάθεση συναντιούνται, τότε δεν μπορείς να έχεις παρά μια αξιόλογη κυκλοφορία κι αυτό ακριβώς είναι το «Sunrise Markets».


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: