Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

GABRIELE BELLINI – 2018 – D.C. “Definitive Collection” Review



GABRIELE BELLINI – 2018 – D.C. “Definitive Collection”

Qua Rock Records


Ο GABRIELE BELLINI είναι ένας εξαιρετικός κιθαρίστας, αλλά αυτό που τον καθιστά άξιο ενδιαφέροντος δεν είναι μόνο η εκτελεστική του δεινότητα και οι γνώσεις του στην ηλεκτρική κιθάρα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για ένα ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα που πειραματίζεται με διαφόρων ειδών ήχους και μουσικές. Εκεί, λοιπόν, που οι άλλοι δημιουργοί βλέπουν όρια και περιορισμούς από το μουσικό είδος που υπηρετούν, αυτός δεν διστάζει να παντρέψει διαφορετικούς και φαινομενικά ετερόκλητους ήχους και να δημιουργήσει κάτι πραγματικά πρωτότυπο και άξιο ενδιαφέροντος.

Κατά καιρούς έχω παρουσιάσει πολλές από τις κυκλοφορίες του στην σελίδα αυτή κι όποιος τις έχει διαβάσει θα διαπιστώσει ότι ο GABRIELE BELLINI έχει παίξει σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με τον rock/metal ήχο. Από κλασσικό heavy metal με το πρώτο του συγκρότημα από τα 80’s, τους HYEANA, μέχρι προοδευτικό και μοντέρνο rock/metal με τις προσωπικές του κυκλοφορίες.

Η παρούσα κυκλοφορία, όπως υποδεικνύει και ο τίτλος της, είναι μια συλλογή συνθέσεων του GABRIELE BELLINI από τις προσωπικές του και κατά κύριο λόγο solo κυκλοφορίες. Κι εδώ θα βρείτε μια ποικιλία ήχων και συνθέσεων όπου ως βάση τους έχουν την rock/metal αισθητική, αλλά πάντα εμπλουτισμένες με στοιχεία προερχόμενα τόσο από την pop αλλά και την συμφωνική μουσική. Η κυκλοφορία αυτή είναι ένα ηχητικό καρουζελ που στην ουσία της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως progressive rock/metal.

Το σημαντικό, όμως, για μένα που είμαι απλός ακροατής κι όχι γνώστης της μουσικής θεωρίας, είναι ότι οι συνθέσεις που υπάρχουν εδώ δεν πλατειάζουν και δεν αναλώνονται σε ανούσιους πειραματισμούς και επιδείξεις τεχνικής. Οι συνθέσεις παρά τον προοδευτικό και πειραματικό χαρακτήρα τους διατηρούν την αμεσότητά τους κι αυτό κάνει την κυκλοφορία αυτή ισορροπημένη και ουσιαστική.

Αν δεν γνωρίζετε τον GABRIELE BELLINI, θεωρώ ότι αυτή η κυκλοφορία είναι μια πολύ καλή αρχή για εσάς.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: