Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:STORMHUNTER - Strangle with Care

 


STORMHUNTER - Strangle with Care


G.U.C.


Facebook


Αν και θεωρώ ότι ακούω πολλά στυλ και είδη metal μουσικής κυρίως, δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου για τον heavy και power metal ήχο της Γερμανίας. Αυτό οφείλεται στο ότι από τα πρώτα βήματα μου στο μουσικό αυτό είδος μέχρι και σήμερα συγκροτήματα όπως οι BLIND GUARDIAN, RUNNING WILD, GRAVE DIGGER, GAMMA RAY και HELLOWEEN με συντρόφεψαν και συντροφεύουν. Αυτό που εκτιμώ στο συγκεκριμένο ήχο είναι η ικανότητα να παντρεύει την μελωδία με δυναμικά riffs καθώς και να πατάει γκάζι όταν κι όπου πρέπει. Αν υπάρχουν τα παραπάνω στοιχεία στις σωστές δόσεις τότε για μένα αποτελούν εγγύηση ότι θα απολαύσω μια κυκλοφορία αυτού του στυλ.


Πέραν των παραπάνω γνωστών κι επιδραστικών συγκροτημάτων ιδιαίτερης εκτίμησης από μένα χαίρουν και νεότερα συγκροτήματα που προσπαθούν να κινηθούν στο συγκεκριμένο είδος του λεγόμενου τευτονικού heavy/power metal ήχου. Αρκεί να προσπαθούν να αποδώσουν τις επιρροές τους με το δικό τους ύφος και να προσθέσουν σε αυτές τις δικές τους ιδέες.


Ένα τέτοιο «νέο» συγκρότημα που εκτιμώ πολύ είναι και οι Γερμανοί STORMHUNTER. Βάζω το νέο σε εισαγωγικά, διότι αν κάνετε μια μικρή έρευνα γύρω από την ιστορία της μπάντας θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν από το 1998 και το 2001 κυκλοφόρησαν το demo τους με τίτλο «First Battle». Νομίζω, όμως, ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με το παρελθόν του συγκροτήματος και πρέπει να έρθουμε στο παρόν και το δια ταύτα της παρούσας παρουσίασης που δεν είναι άλλο από το νέο EP που θα κυκλοφορήσει το συγκρότημα στις 26 Αυγούστου με τίτλο «Strangle with Care».


Η ως άνω κυκλοφορία αποτελείται από 5 συνθέσεις οι οποίες έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έχει συνηθίσει η εν λόγω μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν, δηλαδή, καλή αίσθηση της μελωδίας και μάλιστα οι μελωδίες τους είναι αξιομνημόνευτες, ένα στοιχείο που δίνει τον αναγνωρίσιμο χαρακτήρα της κάθε σύνθεσης που υπάρχει εδώ. Οι μελωδίες αυτές υποστηρίζονται από δυναμικά και αρκούντως «κοφτερά» riffs και φυσικά δεν λείπει η ταχύτητα. Ναι, οι STORMHUNTER μας προσφέρουν 5 τραγούδια που κατά κύριο λόγω αντλούν έμπνευση από την metal σκηνή της χώρας τους, αλλά δεν λείπουν σ’ αυτά και κάποιες αναφορές στον NWOBHM ήχο και ιδίως στους μεγάλους IRON MAIDEN. Επίσης η σύνθεση με τίτλο «Balles Masquées» που οι στίχοι της είναι στα Γαλλικά αποτελεί έναν φόρο τιμής της μπάντας στην Γαλλική 80’ς metal σκηνή. Πιθανόν οι νεότεροι οπαδοί του είδους μπορούν να παραλληλίσουν τον ήχο τους με άλλα γνωστά συγκροτήματα όπως οι LONEWOLF και STORMWARRIOR.


Στιχουργικά, από όσο μπόρεσα να καταλάβω μιας και δεν διαθέτω τους στίχους, η μπάντα ασχολείται με μια ποικιλία θεμάτων που κυμαίνεται από την αγάπη της για τη heavy metal μουσική μέχρι κοινωνικά και προσωπικά θέματα.


Στη νέα τους αυτή κυκλοφορία οι STORMHUNTER παραμένουν πιστοί στον ήχο που υπηρετούν τόσα χρόνια, αλλά επίσης δείχνουν ότι διαθέτουν έμπνευση και φρεσκάδα με αποτέλεσμα οι συνθέσεις τους να ακούγονται «ανανεωμένες» και γεμάτες ποικιλία. Σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν την εντύπωση συγκροτήματος που έχει τελματώσει δημιουργικά, αντίθετα πείθουν και τον πιο δύσπιστο ακροατή ότι έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν στο συγκεκριμένο ήχο. Επίσης η όλη κυκλοφορία μου έδωσε την εντύπωση ότι οι μουσικοί που συμμετείχαν σε αυτήν πραγματικά απόλαυσαν την όλη διαδικασία δημιουργίας της κι όλη αυτή η καλή διάθεση κι ενέργεια μεταδίδεται και στον ακροατή. Δεν έχει νόημα να γράψω κάτι παραπάνω, πέραν του ότι αν αγαπάτε τον Γερμανικό heavy/power/speed metal ήχο δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραλείψετε να ακούσετε την συγκεκριμένη εξαιρετική κυκλοφορία.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: