Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: MERCILESS LAW - Troops of Steel

 


MERCILESS LAW - Troops of Steel


Stormspell Records


Facebook


Το να χαρακτηρίσω τους εκ Χιλής προερχόμενους MERCILESS LAW ως συγκρότημα μάλλον θα είναι μια ανακριβής περιγραφή. Ουσιαστικά, οι MERCILESS LAW είναι το project του τραγουδιστή/κιθαρίστα Pancho Ireland. Στην metal μουσική όμως, όπως και σε άλλα είδη μουσικής, έχει αποδειχτεί ότι δεν έχει σημασία το πόσοι συμμετέχουν σε ένα μουσικό project, αλλά η ποιότητα των συνθέσεων που παράγει.


Στην πρώτη, λοιπόν, κυκλοφορία τους οι MERCILESS LAW μας προσφέρουν έναν δίσκο αποτελούμενο από 8 συνθέσεις που πολύ εύστοχα χαρακτηρίζουν ότι κινούνται στον χώρο του heavy/power/speed metal. Η μελωδικότητα του ήχου τους αλλά και τα ταχυδυναμικά riff και ρυθμικά του μέρη σίγουρα θα φέρουν στο νου σας συγκροτήματα της 80’ς metal Γερμανικής σχολής. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η εταιρία τους στο σχετικό πληροφοριακό σημείωμα που συνοδεύει τη συγκεκριμένη κυκλοφορία. Προσωπικά, διαπίστωσα ότι το συγκρότημα κουβαλάει επιρροές από μπάντες όπως οι RAGE, HELLOWEEN, HEAVENS GATE, ACCEPT, RUNNING WILD και ίσως BLIND GUARDIAN. Παρόλα αυτά δεν θα έλεγα ότι οι επιρροές τους προέρχονται αποκλειστικά από τη Γερμανική metal σκηνή. Ακούγοντας τον δίσκο θα διαπιστώσετε ότι επίσης ο ήχος τους έχει αναφορές και στους μεγάλους της heavy metal μουσικής ήτοι τους JUDAS PRIEST και τους IRON MAIDEN.


Η παραγωγή του δίσκου είναι πολύ καλή με αποτέλεσμα να ακούγεται η κάθε λεπτομέρεια των συνθέσεων και παράλληλα είναι δυναμική. Να σημειώσω εδώ ότι την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο Cederick Forsberg που τον γνωρίζουμε από συγκροτήματα όπως οι BLAZON STONE και ROCKA ROLLAS.


Ο δίσκος «Troops of Steel» μου έκανε καλή εντύπωση από την πρώτη κιόλας ακρόαση του διότι διαθέτει ποικιλία, δυναμισμό κι όμορφες ιδέες. Επίσης γίνεται αντιληπτό ότι έχει γίνει εκ μέρους του Pancho Ireland πολύ καλή και λεπτομερής δουλειά και μέσω αυτής αποδεικνύεται το ταλέντο του τόσο στη σύνθεση όσο και στην τεχνική κατάρτιση.


Αν, λοιπόν, αγαπάτε το μελωδικό και ταυτόχρονα δυναμικό heavy/power/speed metal ήχο με έντονες επιρροές από την Γερμανική 80’s metal σκηνή τότε ο δίσκος «Troops of Steel» είναι μια πολύ καλή πρόταση για σας.




Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: