Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ANCIENT EMPIRE – Eternal Soldier Review



ANCIENT EMPIRE – Eternal Soldier

Stormspell Records


Σχετικά νέα μπάντα οι Αμερικανοί ANCIENT EMPIRE, αλλά και παραγωγικότατοι. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 κι από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει 4 ολοκληρωμένες στούντιο δουλειές με την παρούσα να αποτελεί την υπ’ αριθ. 4. Παρόλο που δεν μετράει πολλά χρόνια ζωής το συγκρότημα αυτό, στη σύνθεσή του συμμετέχουν μουσικοί που έχουν εμπειρία στην underground metal σκηνή. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι στους ANCIENT EMPIRE συμμετέχουν μουσικοί που έχουν παίξει και σε συγκροτήματα όπως οι RAPID FIRE και οι HELLHOUND.

Η 4η κυκλοφορία του συγκροτήματος, αν δεν κάνω, λάθος συνεχίζει μια ιστορία που ξεκίνησε με τα προηγούμενα άλμπουμ του, η οποία έχει έντονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και κεντρικό θέμα τον πόλεμο σε διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Προσωπικά πάντοτε μου άρεσε ο συνδυασμός metal μουσικής και επιστημονικής φαντασίας, μιας και είμαι μεγάλος οπαδός και των 2 ειδών.

Η μουσική που παρουσιάζουν οι ANCIENT EMPIRE μέσα από τις 8 συνθέσεις αυτού του δίσκου κινούνται στον χώρο του μελωδικού heavy/power metal ήχου με σαφείς επιρροές από τα 80’ς. Σε αντίθεση όμως με πολλές μπάντες – κλώνους των 80’s που κυκλοφορούν εκεί έξω, οι ANCIENT EMPIRE προσθέτουν την δική τους αισθητική στις επιρροές τους.

Οι μελωδίες, λοιπόν, παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο του συγκροτήματος, οι οποίες υποστηρίζονται από ένα εξαιρετικά ακριβές rhythm section και κιθάρες που εμπλουτίζουν τον ήχο με τα όμορφα και λειτουργικά solo και lead μέρη τους. Σαφώς, ο τρόπος που δομούν τα κομμάτια τους έχει επηρεαστεί από τους τεράστιους IRON MAIDEN, χωρίς αυτό να γίνεται με εξόφθαλμο τρόπο, ενώ υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες στιγμές που κινούνται σε πιο progressive μονοπάτια φέρνοντας στο νου τους QUEENSRYCHE και FATES WARNING στα πρώιμα χρόνια τους. Τέλος θα έλεγα ότι το συγκρότημα έχει ταιριάξει πολύ σωστά την κάθε σύνθεσή του με τους ανάλογους στίχους με αποτέλεσμα να μεταφέρει πιο σωστά το νόημα αυτών στον ακροατή.

Το «Eternal Soldier» είναι μια καλοδουλεμένη κυκλοφορία U.S. power/heavy metal ήχου που πιστεύω θα συγκινήσει τους φίλους του ιδιώματος και κυρίως αυτούς που αγαπάνε συγκροτήματα σαν τους JAG PANZER, STEEL PROPHET, RIOT και πρώιμους FATES WARNING.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: