Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NIGHTHAWKS - Stellar Warlords

 


NIGHTHAWKS - Stellar Warlords


Secret Port Records


Facebook


Τον όρο επικό speed/thrash metal τον εισήγαγαν έστω κι άθελα τους συγκροτήματα όπως οι OVERKILL όταν κυκλοφόρησαν την δισκάρα «Taking Over» και συνθέσεις όπως το υμνικό «In Union We Stand», αλλά και οι κορυφαίοι MANILLA ROAD όταν πειραματίστηκαν με τον speed/thrash metal ήχο στην κυκλοφορία τους «Out of the Abyss». Έτσι κάπως φαίνεται να δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο είδος που οι Έλληνες NIGHTHAWKS δείχνουν να υπηρετούν πιστά και στη νέα τους κυκλοφορία.


Οι NIGHTHAWKS από την εποχή ακόμη που το συγκρότημα ήταν ενεργό με το όνομα WOLFCHILD είχαν δείξει ότι δεν μπορούν να περιορίσουν την δημιουργική φαντασία τους υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Έχοντας, λοιπόν, ως βάση τους τις speed/thrash metal καταβολές τους, τις μπόλιασαν με έντονα στοιχεία προερχόμενα από το χώρο του κλασσικού κι επικού heavy metal ήχου και μας συστήθηκαν με την πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο τους που φέρει τον τίτλο «Night of the Witch» κι είχε κυκλοφορήσει το 2019.


Διάδοχος της παραπάνω κυκλοφορίας είναι ο δίσκος που παρουσιάζω εδώ που ουσιαστικά συνεχίζει μουσικά από κει που μας άφησε το συγκρότημα με την προηγούμενή του δουλειά. Το άλμπουμ «Stellar Warlords» μας προσφέρει 8 νέες συνθέσεις της μπάντας που στιχουργικά αντλούν έμπνευση από θέματα επιστημονικής, ηρωικής φαντασίας, αλλά κι ελληνικής μυθολογίας.


Ηχητικά οι ως άνω συνθέσεις συνδυάζουν στοιχεία από τον speed/thrash metal αλλά κι επικό και κλασσικό heavy metal ήχο. Για να σας δώσω μια εικόνα του τι θα ακούσετε εδώ μπορώ να σας πω ότι το ύφος του συγκροτήματος προσομοιάζει με συγκροτήματα όπως οι AGENT STEEL, SACRED STEEL, RUNNING WILD, SLAYER, MANILLA ROAD και DOMINE. Κι ενώ όλες αυτές οι επιρροές μπορεί να φαντάζουν ετερόκλητες και μη συμβατές μεταξύ τους, οι NIGHTHAWKS μας αποδεικνύουν ότι όλα είναι δυνατά εφόσον υπάρχει πάθος και δημιουργική φαντασία. Καταφέρνουν, λοιπόν, να δημιουργήσουν συνθέσεις πολυδιάστατες, άμεσες και ταυτόχρονα αναγνωρίσιμες. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση για έναν συγκρότημα να καταφέρει να βρει το δικό του μουσικό ύφος και σε αυτό οι NIGHTHAWKS τα πάνε περίφημα.


Χωρίς, λοιπόν, να βιάζεται και να εκβιάζει καταστάσεις η μπάντα προχώρησε στην κυκλοφορία της νέας της δουλειάς που σε σύγκριση με την πρώτη κι επίσης πολύ αξιόλογη τους βρίσκει αναβαθμισμένους τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Καταφέρνουν, δηλαδή, να κάνουν αυτό που εκτιμώ στα συγκροτήματα, ήτοι να παραμείνουν πιστοί στον ήχο τους και ταυτόχρονα να τον εξελίξουν προσθέτοντας καινούριες επιρροές σε αυτόν. Με λίγα λόγια αν είσαι φίλος του true metal ήχου και θέλεις να ακούσεις ιστορίες  υψηλής περιπέτειας, τότε δεν μπορείς να αγνοήσεις τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.



Παραστατίδης Νικόλαος  


Δεν υπάρχουν σχόλια: