Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ARCANE TALES - Steel, Fire And Magic

 


ARCANE TALES - Steel, Fire And Magic


Broken Bones Records


Reverbnation


Πρόσφατα έβλεπα την τελευταία σαιζόν του GAME OF THRONES, την οποία προσωπικά βρήκα πολύ καλή κι ότι έκλεινε με πολύ ουσιαστικό τρόπο την όλη ιστορία. Υπό την επιρροή, λοιπόν, αυτής της υπέροχης σειράς έψαχνα να ακούσω κάτι που θα με ταξιδέψει σε κόσμους μαγείας, γενναίων πολεμιστών, αδίστακτων κακών και φανταστικών πλασμάτων. Η αναζήτηση μου δεν κράτησε πολύ, αφού οι ARCANE TALES με τη νέα τους κυκλοφορία υπό τον τίτλο «Steel, Fire And Magic» υπήρχε στη δισκοθήκη μου για να ικανοποιήσει την ανάγκη μου αυτή.


Ο Luigi Soranno που είναι ο ιθύνων νους πίσω από το συγκρότημα ARCANE TALES αφού ουσιαστικά πρόκειται για δικό του solo project δεν κρύβει την αγάπη του για τους RHAPSODY κι ότι αυτοί αποτέλεσαν την έμπνευση του προκειμένου να δημιουργήσει επική power metal μουσική την οποία μπολιάζει με έντονα στοιχεία κινηματογραφικής μουσικής. Το θέμα, όμως, με το εν λόγω συγκρότημα είναι ότι ενώ δεν κρύβει τις επιρροές τους δεν ικανοποιείται απλά στο να τις αναπαράγει, αλλά ουσιαστικά προσδίδει σε αυτές την δικιά του προσωπική οπτική και ιδέες. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για έναν στείρο μιμητισμό, αλλά οι επιρροές χρησιμοποιούνται ως έμπνευση για να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό έργο.


Πέραν του ότι η παραγωγή της εν λόγω δουλειάς έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις πρώτες κυκλοφορίες του συγκροτήματος, οι ARCANE TALES εμφανίζονται εδώ πιο ώριμοι, με πλήρη έλεγχο του πως και τι θέλουν να πετύχουν μουσικά και φυσικά πολύ εμπνευσμένοι και με κάποια διάθεση πειραματισμού. Χαρακτηριστικά θα έλεγα ότι ταίριαξε πολύ η χρήση ακραίων φωνητικών σε συνθέσεις όπως το «The Fires of Hàrgathàn» και το «The Spell's Broken».


Ο ήχος τους διαθέτει μελωδία, ταχύτητα αλλά και δυναμισμό, ενώ οι συνθέσεις στην εν λόγω κυκλοφορία διακρίνονται για τον πλουραλισμό τους και για τις όμορφες ιδέες τους. Ο δίσκος είναι έτσι δομημένος που εξελίσσει με κινηματογραφικό ρυθμό την ιστορία που θέλει να αφηγηθεί στιχουργικά η μπάντα και κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.


Οι ARCANE TALES καταφέρνουν να μας προσφέρουν μια κυκλοφορία που σίγουρα φέρνει στο νου ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά το κυριότερο ακούγεται φρέσκια και διαθέτει την δική της προσωπικότητα. Είναι μια κυκλοφορία όπου κάθε τραγούδι που ακολουθεί είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Αν είστε, λοιπόν, φίλοι του επικού συμφωνικού power metal ήχου θα έλεγα ότι θα ήταν «εγκληματικό» να αγνοήσετε την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ όμορφη κι ολοκληρωμένη κυκλοφορία για το είδος της.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: