Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

MILTOS MARATHON – Dip

 


MILTOS MARATHON – Dip


Independent


Homepage


Οκ, θα φύγουμε λίγο από το χώρο του heavy metal ήχου και θα μεταβούμε σε πιο ροκ καταστάσεις. Εξάλλου, metal και rock μουσική μια οικογένεια είμαστε. Αιτία γι’ αυτή την μετακίνησή μου από την παρουσίαση metal album σε rock album είναι η νέα κυκλοφορία του Μίλτου που φέρει τον τίτλο «Dip».


Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα όπου ο Μίλτος αποφάσισε να ασχοληθεί με την λαϊκή μουσική αποφάσισε να μας χαρίσει έναν νέο rock δίσκο που φέρει την προσωπική του ταυτότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Μπορεί να φαντάζει κάπως περίεργο το πώς ένας rock μουσικός επέλεξε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει δίσκο με λαϊκά τραγούδια, αλλά για την περίπτωση του Μίλτου αυτό ήταν κάτι το εντελώς φυσιολογικό. Όποιος έχει ακούσει τις ροκ κυκλοφορίες του θα έχει ήδη διαπιστώσει ότι μπολιάζει τον rock ήχο με πολλά στοιχεία από την λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική. Εξάλλου, όλα αυτά τα είδη όσο ετερόκλητα κι αν φαντάζουν μεταξύ τους λόγω του ήχου, έχουν κάτι κοινό το οποίο είναι ότι εκφράζουν τις χαρές, τις λύπες κι όλες τις άλλες εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής.


Έτσι και το «Dip» ο Μίλτος συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει τόσο καλά. Καταφέρνει δηλαδή να μας δώσει συνθέσεις που είναι σαφώς ροκ, αλλά πολλές από αυτές έχουν ένα έντονο παραδοσιακό και λαϊκό feeling. Κι αυτή η συνύπαρξη ροκ, παραδοσιακών και λαϊκών επιρροών γίνεται με έναν τρόπο απόλυτα φυσικό κι εναρμονισμένο. Φυσικά δεν λείπουν κι από την κυκλοφορία αυτή και κάποιες blues rock στιγμές.


Και στιχουργικά ο Μίλτος εδώ καταπιάνεται με διάφορα θέματα, από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι κοινωνικό σχολιασμό και φυσικά δεν λείπουν και οι χιουμοριστικές στιγμές όπως στο τραγούδι «Cook For Me Baby».


Γενικά, θα έλεγα ότι όλο τον δίσκο τον χαρακτηρίζει μια αίσθηση αισιοδοξίας και είναι κάτι που εκτιμώ πολύ. Περάσαμε μια μεγάλη περίοδο που το ελάχιστο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι υπήρξε καταθλιπτική για όλους μας και είναι πολύ καλό που υπάρχουν μουσικοί σαν τον Μίλτο που διατήρησαν την αισιοδοξία τους και καταφέρνουν να την μεταδώσουν και σε εμάς μέσω της μουσικής του.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: