Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

GREY WOLF - Cimmerian Hordes

 


GREY WOLF - Cimmerian Hordes


Stormspell Records


Facebook


Από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας ήταν όταν μετέβαινα στο πρακτορείο τύπου της γειτονιάς μου για να αγοράσω τα κόμικς του ΚΟΝΑΝ του ΒΑΡΒΑΡΟΥ ή τα βιβλία και τα διηγήματα του Ρομπερτ Χαουαρντ που τότε έβγαιναν σε βιβλία τσέπης είτε από τις εκδόσεις Space/Cosmos είτε τις εκδόσεις Ωρόρα όπου ο Γιώργος Μπαλάνος έκανε εξαιρετική δουλειά ως μεταφραστής. Μου άρεσε να χάνομαι στις γεμάτες περιπέτεια και φαντασία σελίδες των ως άνω εντύπων. Σιγά σιγά βρήκα και την κατάλληλη μουσική που θα συνόδευε τις αναγνώσεις μου αυτές και δεν ήταν άλλη από την επική heavy metal μουσική.


Οι GREY WOLF θέλω να πιστεύω ότι πάνω κάτω είχαν τα ίδια ερείσματα με εμένα συν το ταλέντο να μπορούν να συνθέτουν μουσική. Έτσι, από το 2012 που ξεκίνησαν το ταξίδι τους μέχρι και σήμερα με σταθερότητα κινούνται στον χώρο του επικού μεταλ ήχου κι αντλούν έμπνευση σε μεγάλο βαθμό από τις ιστορίες του Ρομπερτ Χάουαρντ, αλλά κι άλλων ιστορικών γεγονότων.


Όσοι, λοιπόν, γνωρίζουν το συγκρότημα δεν θα ξαφνιαστούν και με τη καινούρια τους δουλειά υπό τον τίτλο «Cimmerian Hordes» αφού αυτό κινείται λίγο πολύ στα μουσικά μοτίβα που το έχουμε συνηθίσει. Τούτο σημαίνει ότι ο ήχος τους ισορροπεί κάπου μεταξύ Αμερικάνικων κι Ευρωπαϊκών επιρροών. Σαφώς έχουν αναφορές σε συγκροτήματα όπως οι MANOWAR και οι OMEN, αλλά από την άλλη διακρίνω επιρροές κι από συγκροτήματα όπως οι RUNNING WILD και οι GRAVE DIGGER. Ειδικά η χροιά της φωνής του Fabio "Grey Wolf" Paulinelli προσωπικά μου φέρνει στο νου σε στιγμές τον Chris Boltendahl. Επίσης, μπορώ να συγκρίνω τον ήχο της μπάντας με πιο σύγχρονα συγκροτήματα όπως οι SACRED STEEL (“Wargods Of Metalera) και IRONSWORD.


Στιχουργικά όπως ανέφερα το συγκρότημα κινείται κυρίως γύρω από τις ιστορίες του Κόναν, αλλά καταπιάνεται και με μυθολογικά θέματα όπως οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης και ιστορικά όπως οι μονομάχοι της αρχαίας Ρώμης. Και φυσικά δεν λείπει και το τραγούδι «Rebels» που έχει έντονο κοινωνικό και πολιτικό σχολιασμό.


Έχοντας ακούσει και τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος μπορώ να πω ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου ούτε και με αυτή. Είναι μια κυκλοφορία που υπηρετεί πολύ καλά αυτό που θέλει να μεταδώσει στον ακροατή και κρατάει το ενδιαφέρον του αμείωτο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτής. Καταφέρνει μάλιστα να σε ταξιδέψει στους κόσμους που δημιουργεί μέσω της μουσικής και των στίχων της.


Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι ο δίσκος αυτός που κυκλοφορεί από την Stormspell Records έχει ως μπόνους 4 επιπλέον τραγούδια που αποτελούσαν το EP του συγκροτήματος με τίτλο «Stygia».



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: