Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

MASTER SPY - The Train

 


MASTER SPY - The Train


Stormspell Records


Bandcamp


Είσαι από αυτούς που λένε «ψωμί, ελιά και MAIDEN από τα παλιά»; Είσαι από αυτούς που αγοράζει ότι έχει επάνω το όνομα MAIDEN κι ότι ακούγεται σαν MAIDEN; Τέλος ανήκεις στην ομάδα ανθρώπων που σε παίρνει ο ύπνος ακούγοντας τις τελευταίες κυκλοφορίες των MAIDEN, οι οποίοι κακά τα ψέματα ακούγονται σαν ξεθυμασμένη μπύρα ή μπύρα χωρίς αλκοόλ ( και οι 2 απαίσιες είναι); Εάν η απάντησή σου είναι ναι σε κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε οι MASTER SPY είναι εδώ για να ικανοποιήσουν το πάθος σου.


Οι MASTER SPY μας έρχονται από το Quebec του Καναδά και είναι από αυτά τα συγκροτήματα – ευχάριστες εκπλήξεις που μας έχει συνηθίσει να βρίσκει η Stormspell Records. Συγκρότημα καινούριο, αφού ιδρύθηκε μόλις το 2019 και το 2021 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του που παρουσιάζουμε εδώ ως ανεξάρτητη κυκλοφορία, το οποίο επανακυκλοφορεί από 1 Μαρτίου από την Stormspell Records. Να σημειώσω εδώ ότι η μπάντα στις 31 Μαΐου θα κυκλοφορήσει και το νέο της EP με τίτλο «The Ghost Agent» μάλλον σε ψηφιακή μορφή μόνο.


Νομίζω με τον πρόλογο που έκανα παραπάνω ότι έχετε ήδη καταλάβει τι θα ακούσετε από τους MASTER SPY και τον δίσκο τους «The Train». 5 συνθέσεις, οι οποίες φυσικά είναι τέρμα επηρεασμένες από τους IRON MAIDEN. Τώρα θα μου πείτε κάτσε ρε φίλε γιατί αυτή η κυκλοφορία είναι full album κι όχι EP αφού περιέχει μόνο 5 συνθέσεις; Λοιπόν, ανήκει η κυκλοφορία αυτή στις full length releases διότι και οι 5 συνθέσεις που περιέχονται εδώ έχουν διάρκεια που κυμαίνεται από τα 7 λεπτά έως πλέον των 10 λεπτών.


Ναι, αυτό, ίσως φαντάζει σε κάποιους φίλους κουραστικό και ριψοκίνδυνο και δεν θα διαφωνήσω μαζί τους. Κακά τα ψέματα, στην εποχή που ζούμε όπου όλα γίνονται γρήγορα και το κοινό από την υπερβολική παροχή πληροφοριών και κυκλοφοριών πάσχει θα έλεγα από μια μορφή διάσπασης προσοχής αφού δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του για πολύ χρόνο σε μια κυκλοφορία όπως γινόταν παλιότερα, το να δημιουργήσεις μακροσκελείς συνθέσεις είναι μεγάλο ρίσκο. Κι, όμως, οι MASTER SPY τα καταφέρνουν εξαιρετικά και δημιουργούν συνθέσεις που έχουν την αμεσότητα του κλασσικού heavy metal αλλά από την άλλη είναι περιπετειώδεις και κατά μια έννοια, ίσως την ουσιαστική, προοδευτικές. Φανταστείτε κάτι ανάλογο με αυτό που κάνανε κάποτε οι IRON MAIDEN στις δικές τους μακροσκελείς συνθέσεις και κρατούσαν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Επιπλέον, δεν θα ακούσετε εδώ μια στείρα μίμηση των IRON MAIDEN, αλλά το συγκρότημα μπολιάζει τις επιρροές του με ενδιαφέρουσες ιδέες όπως η χρήση φλάουτου στο τραγούδι με τίτλο «Cannibal Island» που για τον γράφοντα είναι η καλύτερη στιγμή του δίσκου και μια από τις καλύτερες συνθέσεις που έχω ακούσει μέχρι στιγμής για φέτος. Κι αν δεν κάνω λάθος στιχουργικά είναι εμπνευσμένη από την Ιταλική ταινία τρόμου με τίτλο «Cannibal Holocaust» που κυκλοφόρησε το 1980 και είχε σοκάρει το τότε κοινό.


Επίσης να σας δώσω την πληροφορία ότι ο Roland Grapow συμμετέχει στο τραγούδι με τίτλο «The Policeman» που ανοίγει τον δίσκο παίζοντας το κιθαριστικό σόλο αυτού.


Ναι, δεν είμαι θιασώτης συγκροτημάτων που αντιγράφουν κάποιο γνωστό μεγάλο όνομα της σκηνής μας, αλλά το χαρακτηρίσω τους MASTER SPY ως απλούς μιμητές των IRON MAIDEN είναι κάτι που σίγουρα τους αδικεί. Πράγματι, είναι στο φουλ επηρεασμένοι από MAIDEN, αλλά το κάνουν με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο που σε κερδίζει και δεν σε κουράζει καθόλου αν και η διάρκεια των συνθέσεών τους είναι μεγάλη. Κλείνοντας, λοιπόν, θα πω ότι είτε είστε οπαδοί των IRON MAIDEN είτε αγαπάτε το κλασσικό heavy metal, αξίζει να ακούσετε τον δίσκο αυτόν.



Παραστατίδης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια: