Κυριακή 12 Απριλίου 2020

BLACK PHANTOM - Zero Hour Is Now


BLACK PHANTOM - Zero Hour Is Now

Punishment 18 Records


Δυστυχώς το Μιλάνο τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει για το δυσάρεστο γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους λόγω της πανδημίας. Μια κατάσταση που εύχομαι από καρδιάς να τελειώσει σύντομα και η ζωή να βρει τον κανονικό της ρυθμό εκεί, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εδώ, όμως, το Μιλάνο θα μας απασχολήσει για πιο ευχάριστο λόγο. Θα μιλήσουμε για τη νέα δουλειά των BLACK PHANTOM με τίτλο «Zero Hour Is Now». Πρόκειται για τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος.

Οι BLACK PHANTOM είναι δημιούργημα του Ιταλού μουσικού Andrea Tito (μπασίστας), ο οποίος ήταν και ο βασικός συνθέτης των καταπληκτικών MESMERIZE. Ένα συγκρότημα που αξίζει να ακούσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Το μουσικό ύφος των BLACK PHANTOM δεν είναι άλλο από αυτό του κλασσικού heavy metal. Οι επιρροές τους προέρχονται από τον 80’ς heavy metal ήχο και συγκεκριμένα από την N.W.O.B.H.M. σκηνή. Για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος το συγκρότημα δεν κρύβει την αγάπη του για τους τεράστιους IRON MAIDEN. Συνειδητά, λοιπόν, δημιουργούν έναν ήχο που στηρίζεται στις διδαχές των ως άνω χωρίς όμως να τον αναπαράγουν. Προσπαθούν να αποδώσουν τις επιρροές τους με το δικό τους ύφος και το καταφέρνουν πολύ καλά μιας και αυτό τους το επιτρέπει και η τεράστια εμπειρία που έχουν ως μουσικοί.

Οι 9 συνθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στον συγκεκριμένο δίσκο, εκ των οποίων η μια με τίτλο «Schattenjäger» υπάρχει 2 φορές με αγγλικό και γερμανικό στίχο, προσφέρουν στον ακροατή μια ποικιλία συναισθημάτων και ακουσμάτων. Υπάρχουν, δανδή, οι άμεσες heavy metal συνθέσεις όπως τα τραγούδια «Redemption» και «Hordes of Destruction», πιο επικές όπως το τραγούδι με τίτλο «The Road». Επίσης αξιόλογο είναι το κομμάτι με τίτλο «Aboard the Rattling Ark» που διακρίνεται για τον δυναμισμό του, ενώ δεν λείπουν και οι συναισθηματικές στιγμές που είναι εντόνως εμφανείς στη δυναμική μπαλάντα με τίτλο «Either You Or Me».

Επίσης εκτίμησα ιδιαίτερα ότι το συγκρότημα μαζί με το digital promo της παρούσας κυκλοφορίας μου έστειλαν και τους στίχους του κάθε τραγουδιού που περιέχεται σε αυτήν. Στιχουργικά, λοιπόν η μπάντα ασχολείται με θέματα υπαρξιακά, αλλά και κοινωνικά. Το κάνουν δε με τρόπο τέτοιον που βάζουν τον ακροατή σε μια διαδικασία να στοχαστεί επί των θεμάτων αυτών. Επίσης αντλούν έμπνευση από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως είναι για παράδειγμα το τραγούδι «The Road» που είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία και το «Aboard the Rattling Ark» που είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Snowpiercer».

Θέλω ακόμη να σταθώ στην πολύ ωραία παραγωγή του δίσκου που δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν καθαρά και με φυσικό τρόπο όλα τα όργανα χωρίς ποτέ να χάνει την δυναμικότητά της. Μάλιστα είναι από τις λίγες φορές που ακούς και το μπάσο καθαρά.

Το «Zero Hour Is Now» είναι μια πολύ αξιόλογη κυκλοφορία που κουβαλάει μέσα της την εμπειρία των μουσικών που συμμετέχουν σ’ αυτήν, αλλά και τον ενθουσιασμό – αγάπη τους για το κλασσικό heavy metal. Είναι ένας δίσκος που θα πρότεινα χωρίς ενδοιασμό σε φίλους των IRON MAIDEN, των προσωπικών δουλειών του BRUCE DICKINSON, αλλά και συγκροτημάτων όπως οι ANTHENORA, ATTICK DEMONS και DESTILLERY.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: