Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Sypsis - Playground Of The Dead



 Sypsis - Playground Of The Dead
Independent
Τι έχουμε εδώ? Μια νέα κυκλοφορία , από μια Ελληνική μπάντα με πολύ παρελθόν σε ατομικό επίπεδο, και με πολύ μέλλον σε ομαδικό!
Λοιπόν, οι Sypsis είναι thrahsers και δίνουν τεχνική και πόνο! Σύνθεση σαν άλλοι Οverkill, και παραγωγή που με κάνει χαρούμενο! Όλα είναι καθαρά, όλα είναι προσεγμένα!
Η μουσική τους παιδεία σπουδαία και γνωστή καθώς όλοι είναι έμπειροι και καταξιωμένοι στον underground κύκλο !
Πάμε από την αρχή, βασικά είχα ακούσει και το πρώτο τους δισκάκι και αυτό που με ξαφνιάζει εδώ είναι τα φωνητικά! Δεν άλλαξε ο τενόρος απλά μάλλον αποφάσισε να δώσει ένα Συν ! Βρόμικα φωνητικά , με ταχύτητες , ωμή βία και πολύ τεχνική !
Νομίζω ότι τα παιδιά δίνουν πράγματι μια αυθεντική πραγματικότητα! Πολλά πρωτότυπα στοιχεία, λίγα τετριμμένα ρίφ (δεν ειναι δυνατόν να μην υπάρχουν αυτά) και όλα είναι ξεκάθαρα. Είμαι σίγουρος ότι ο Ιγνάτιος (μπασίστας) είχε στο μυαλό του ένα project, και μας κάνει να το ακούμε, αποτυπώνοντας κάθε λεπτομέρεια της σκέψης του!
Μου αρέσει που παρόλο το κοπάνιμα υπάρχουν μελωδίες χαλαρές, ροκ, θα χαρακτήριζα!
Το μπάσο είναι ασυνήθιστα ψηλά, κάτι σαν Sadus φανταστείτε, αλλά δεν ενοχλεί ίσα ίσα, ο πρίμος ήχος του είναι παραδεισένιος.
Αν πρέπει να πω τι μου θύμιζε το άλμπουμ θα πω δεν ξέρω.. Νοταριστό thrash με μπουκοτές όσο πρέπει και ατμόσφαιρα Ρόκ ανατολής !
Ήταν κάτι που στο Irony of Life μπορείς να το καταλάβεις!
Έντονα καλοπαιγμένο !
Στα μείον θα βάλω μόνο τα τύμπανα. Είναι πολύ δυνατά και εύστοχα αλλά ένα άλλο παίξιμο θα απογείωνε τα πράγματα και ξέρω ότι τα παιδιά θα το βελτιώσουν!
Δεν έχω να πω πολλά ακόμα! Εντυπωσιακές ερμηνείες στα φωνητικά, ωραίες μελωδίες, όλα είναι σε ένα επίπεδο ψηλά!
7 κομμάτια που τα καταπίνεις αμάσητα! Αν και σε αυτά τα είδη ο ακροατής κουράζεται εύκολα οι Sypsis είναι ευλογημένοι με το χάρισμα του καλλιτέχνη που σε κρατάει και όχι μόνο!
Το cd έκλεισε με έναν εντυπωσιακό επίλογο! Το highlight !
Αν ακούς thrash πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία!
Thanasis Karadimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: