Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:MARAUDER - Metal Constructions VII

 


MARAUDER - Metal Constructions VII


Pitch Black Records


Facebook


Στη μουσική μας υπάρχουν οι εμπνευσμένοι μουσικοί, οι ταλαντούχοι μουσικοί, οι πολλά υποσχόμενοι μουσικοί, αλλά η σπουδαιότερη κατηγορία όλων κι αυτή που κράτησε το μουσικό είδος που αγαπάμε ζωντανό είναι αυτή των μουσικών που ζούνε κι αναπνέουν για το heavy metal.Των μουσικών που ξέρεις ότι ότι κι αν δημιουργήσουν το κάνουν με αγάπη και μεράκι και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να τους προσάψεις σκοπιμότητα ή δόλο. Τέτοια πάστα μουσικών είναι και οι καλλιτέχνες πίσω από τους MARAUDER. Εξάλλου εδώ και χρόνια το χουν δηλώσει ότι «For Us Metal Is Enough».


Αυτό που χαρακτηρίζει τους MARAUDER από τα πρώτα τους βήματα ως και σήμερα είναι η συνέπεια και αξιοπιστία των δουλειών τους. Δεν έχει σημασία ποια αγαπάει ο καθένας περισσότερο ή λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ακούγοντας μια δουλειά του συγκροτήματος αυτού ξέρεις τι θα ακούσεις,ήτοι κλασσικό heavy metal βγαλμένο μέσα από την παράδοση της δεκαετίας του 80.


Συν το χρόνο, η μπάντα κατάφερε να μπολιάσει την αγάπη κι ενθουσιασμό της για τον ήχο αυτό με την ωριμότητα που είναι προϊόν της μακροχρόνιας ύπαρξης και παρουσίας τους στην metal σκηνή. Αυτό είναι το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα που έλαβα ακούγοντας τη νέα τους δουλειά. Ότι εδώ έχουμε μια μπάντα που κοιτάει πίσω στο παρελθόν της και τις ρίζες της χωρίς όμως να το αναμασάει, αλλά για να βρει την έμπνευση να δημιουργήσει. Πράγμα που καταφέρνει περίφημα.


Ναι, στη νέα δουλειά τους θα ακούσετε καλοπαιγμένο κλασσικό heavy metal που διαθέτει την ψυχή και την έμπνευση που χρειάζεται για να ενθουσιάσουν τον ακροατή και φίλο του είδους και παράλληλα διαθέτει την ωριμότητα να μην αναλώνεται σε φτηνούς και συνήθως κουραστικούς εντυπωσιασμούς. Εδώ καταλαβαίνεις σαν ακροατής ότι δεν έχεις να κάνεις με μια μπάντα που προσπαθεί να αναπαράγει έναν ήχο κι έναν τρόπο ζωής που δεν έζησε, αλλά με μια μπάντα μουσικών που ανδρώθηκαν στην δεκαετία του 80 και το metal που δημιουργούν είναι απόλυτα βιωματικό.


Σαφώς, όπως και στις προηγούμενες δουλειές τους, δεν κρύβουν τον «έρωτα» που έχουν για συγκροτήματα όπως οι ACCEPT, IRON MAIDEN και JUDAS PRIEST, αλλά αυτός φιλτράρεται μέσα από το δικό τους αναγνωρίσιμο ύφος και στυλ. Θα έλεγα, ότι λόγω των φωνητικών και της ερμηνείας του τραγουδιστή Tassos Krokodilos που φέρνει κάτι από τις παλιές καλές εποχές του James Hetfield ο συγκεκριμένος δίσκος έχει και μια US metal πινελιά. Παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι και η σύνθεση με τίτλο «Father» έχει μια δόση από MANOWAR.


Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες συστάσεις προκειμένου να σας παροτρύνω να ακούσετε τη νέα δουλειά του συγκροτήματος. Αν, λοιπόν, θέλετε να ακούσετε κλασσικό heavy metal από ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και ζουν γι αυτό, τότε σπεύσατε.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: