Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

CROWN OF GLORY - Ad Infinitum

 


CROWN OF GLORY - Ad Infinitum


Fastball Music


Homepage


Παλιοί γνώριμοι οι CROWN OF GLORY. Κάπου το 2001 θυμάμαι να παρουσιάζω το Demo τους με τίτλο «Destiny». Μια από τις ποιο ποιοτικές κυκλοφορίες που μου έτυχε να γράψω. Ακόμη ακούω τη συγκεκριμένη δουλειά. Με χαρά μου, λοιπόν, βλέπω, ότι το συγκρότημα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε να δημιουργεί μουσική με αποτέλεσμα στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 να κυκλοφορεί την τρίτη μεγάλης διάρκειας στούντιο δουλειά του με τίτλο «Ad Infinitum» για την οποία θα γράψω τις εντυπώσεις μου εδώ.


Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι αν και από το συγκρότημα πέρασαν μια πληθώρα μουσικών – μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους το 1998 – παρόλα αυτά παραμένει πιστό στην ηχητική του ταυτότητα. Ναι, είναι φυσικό να εξελίχθηκαν και να ενσωμάτωσαν σε όλα αυτά τα χρόνια νέα στοιχεία στον ήχο τους, αλλά το έκαναν με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο δεν τον αλλοιώνει, αλλά τον κάνει να ακούγεται φρέσκος, δυναμικός και γεμάτος ποικιλία.


Αλλά που ακριβώς κινούνται ηχητικά θα με ρωτήσετε, ιδιαίτερα εσείς που πρώτη φορά πέφτετε πάνω στο όνομα  CROWN OF GLORY. Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα αυτό, διότι όπως ανέφερα παραπάνω η μπάντα έχει έναν ήχο γεμάτο ποικιλία. Βασικό συστατικό της μουσικής τους είναι οι μελωδίες που υποστηρίζονται από δυναμικά ρυθμικά μέρη και εμπλουτίζονται με καλοπαιγμένα κιθαριστικά σόλο. Επίσης τα πλήκτρα παίζουν πολύ ουσιαστικό ρόλο στον ήχο τους αφού δίνουν σε αυτόν περισσότερη λεπτομέρεια, ειδικά στην μελωδία.


Η μουσική των CROWN OF GLORY ενσωματώνει επιρροές από μουσικά είδη όπως το μελωδικό metal, το power metal και το hard rock. Μάλιστα, άλλοτε ακούγονται παραδοσιακοί κι άλλοτε δεν διστάζουν να εντάξουν στον ήχο τους τις πιο σύγχρονες τάσεις των παραπάνω ειδών. Αν και διαθέτουν προσωπικότητα, προς χάριν διευκολύνσεως σας, για να έχετε δηλαδή μια καλύτερη εικόνα του πως παίζουν, θα μπορούσα να τους συγκρίνω με συγκροτήματα όπως οι AXXIS, SINNER και AXEL RUDI PELL.


Στα σχεδόν 60 λεπτά διάρκειας της παρούσας κυκλοφορίας οι CROWN OF GLORY αποδίδουν καλοπαιγμένο και άρτια εκτελεσμένο μελωδικό metal με έντονα hard rock στοιχεία που ενώ μένει πιστό στις παραδόσεις των ειδών αυτών, ακούγεται ταυτόχρονα σύγχρονο και φρέσκο. Το συγκρότημα όχι μόνο δεν απογοητεύει, αλλά δείχνει ότι συνεχώς εξελίσσεται μουσικά και εμπλουτίζει τον ήχο του χωρίς όμως ποτέ να τον αλλοιώνει. Μια κυκλοφορία που τα έχει σχεδόν όλα, ήτοι και τις εμπορικές αλλά και τις πιο heavy στιγμές της προσφέροντας στον ακροατή ποικιλία συναισθημάτων και ακουσμάτων. Αν, λοιπόν, είστε φίλοι του ήχου αυτού, αξίζει να τους τσεκάρετε.



Νικόλαος Παραστατίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: